Çanakkale'de yangının şiddetini artıran detay: Rüzgar, şehir merkezine doğru esiyor

Çanakkale'de yangının şiddetini artıran detay: Rüzgar, şehir merkezine doğru esiyor
Çanakkale'nin merkeze bağlı Damyeri mevkiinde çıkan yangın şehrin büyük bir bölümünü etkisi altına alırken, yangın söndürme uçakları ve helikopterleri ile söndürme çalışmaları devam ediyor. Şiddetli rüzgar nedeniyle genişlemeye devam eden yangın için Meteoroloji uyarıda bulunurken, alevlerin hızla ilerlediği kent için rüzgâr hızı tahminlerini paylaştı.

Çanakkale'de gündüz saatlerinde başlayan yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle şehrin birçok bölgesine yayılmış durumda.

Yangın nedeniyle boşaltılan köy sayısı 10'u geçerken, havanın kararması söndürme çalışmalarını olumsuz yönde etkilemekte. Bazı helikopterlerin kalkamadığı bildirilen kentten gelen görüntülerde alevlerin Radar Tepesi'ni aşarak şehre doğru yaklaştığı görülüyor.

Saat 21.25'de alınan meteoroloji verilerine göre, rüzgârın saat 21.00 ila 24.00 arasında saatte 48 kilometre hızla esmesi bekleniyor. Çarşamba gecesi saat 03.00'a kadar en fazla rüzgâr hızının en fazla saatte 40 kilometre olması beklenirken, sabah saatlerinde hızın daha da azalarak maksimum 37 kilometre/saat'e düşeceği öngörülüyor.

RÜZGAR YARIN DAHA DA ŞİDDETLENECEK!

Öte yandan, Çarşamba sabahı rüzgârın şiddetini artıracağı ve saat 12.00 ila 15.00 arasında saatte 60 kilometreye kadar ulaşacağı tahmin ediliyor.

ruzgar6.webp

"RÜZGÂR ÇOK ETKİLİ"

Bakan İbrahim Yumaklı da bugün yaptığı açıklamada şiddetli rüzgârın yangınla mücadelede engel teşkil ettiğini açıkladı. Yumaklı, "Hastane ve yurt için teyakkuz halindeyiz ama henüz tahliye söz konusu değil. Orman yangını şehir merkezini teğet geçer halinde ilerliyor. Rüzgâr çok etkili, orman yangını 15.1 kilometrelik bir alanda etkili oluyor" ifadelerini kullandı.

ruzruz1.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar