Can Gürzap kimdir, neden öldü? Usta sanatçı hayatını kaybetti! Can Gürzap aslen nereli ve kaç yaşındaydı?

Can Gürzap kimdir, neden öldü? Usta sanatçı hayatını kaybetti! Can Gürzap aslen nereli ve kaç yaşındaydı?

Tiyatro ve sinema sanatçısı olarak bilinen Can Gürzap 79 yaşında tedavi gördüğü hastanede yaşama veda etti. Sevenlerini üzen gelişme sonrası Can Gürzap'ın hayatı merak ediliyor. İşte hakkında bilinmeyenler...

Can Gürzap'ın kim olduğu ve hayatı sorgulanıyor. Tiyatro ve sinema sanatçısı olarak bilinen Can Gürzap hayatını kaybetti. 79 yaşında olduğu bilinen Can Gürzap'ın daha önce aort anevrizması nedeniyle tedavi gördüğü bilinmekteydi. İşte oyuncunun hayatı...


CAN GÜRZAP KİMDİR?

Can Gürzap; Türk sinema, tiyatro, dizi oyuncusu, yazar ve eğitmendir. 26 Mayıs 1944,tarihinde dünyaya gelen isim, ilk tiyatro eğitimini, kendisi gibi sanatçı olan babası Reşit Gürzap'tan almıştır. Sanatçı, 1962'de Kadıköy Maarif Kolejini tamamladıktan sonra Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünü bitirdi ve Londra'da Central School of Speech and Drama'da eğitim görmüştür. Ayrıca Ankara Devlet Tiyatrosu'nda yönetmen ve oyuncu olarak görev almıştır.

Ünlü isim, konservatuvarda öğretmen olarak derslere girmiştir. TRT'de radyoya pek çok farklı radyo tiyatrosu hazırlamıştır. 1971 senesinde ise Arsen Gürzap ile evlenmiştir. 1978 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu kurucu müdürü olmuştur.

2004 senesinde Kadıköy Maarif Koleji ve Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği tarafından Kristal Martı ödülüne layık görülen usta isim, ayrıca League of Legends isimli oyunda Azir adındaki bir karakteri seslendirmiştir.