Can Ataklı hakkında iddianame hazırlandı

Can Ataklı hakkında iddianame hazırlandı
Gazeteci Mustafa Can Ataklı hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan başlatılan soruşturmada sona gelindi. Bu kapsamda, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci Can Ataklı'nın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımların ardından başlattığı soruşturmayı tamamladı. Ataklı'nın, Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki çatışmada şehit olan bir askerin babasıyla ilgili videoda kullandığı ifadeler nedeniyle hazırlanan iddianamede çeşitli isimler müşteki olarak yer aldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), Türk Devletleri Şehit Yakınları ve Gaziler Vakfı, Engin Karakuş, Fatih Karaaslan ve Ali Yalçın, iddianamede müşteki olarak belirlendi. Mustafa Can Ataklı ise sanık sıfatıyla yer aldı.

CEZA TALEP EDİLDİ

Soruşturma kapsamında incelenen şikayet dilekçeleri arasında, sanık Can Ataklı'nın 25 Aralık 2023'te YouTube platformunda yayınladığı videoyla ilgili olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Fatih Karaaslan ve Ali Yalçın'ın şikayet dilekçeleri bulunuyor. Türk Devletleri Şehit Yakınları ve Gaziler Vakfı ise "müdahil olarak katılma" talepli dilekçe ile dosyaya dahil oldu.

Başsavcılık, soruşturma dosyasında bulunan hukuki ve fiili irtibatları göz önünde bulundurarak, şikayet dilekçelerini birleştirme kararı aldı.

İddianamede, Can Ataklı'nın söz konusu videoda kullandığı ifadelerin kışkırtıcı ve düşmanlık içerdiği, halkı birbirine karşı kin ve düşmanlığa sevk edecek nitelikte olduğu iddia edildi. Bu sözlerin ayrımcılığı teşvik ettiği ve nefrete yönlendirdiği belirtilerek, Can Ataklı'nın cezalandırılması talep edildi. Davanın ilerleyen süreçte mahkeme tarafından nasıl bir karara bağlanacağı merakla bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar