Çalışma Bakanı Vedat Bilgin canlı yayında duyurdu: Mesai saatleri düşüyor

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin canlı yayında duyurdu: Mesai saatleri düşüyor
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı bir televizyon programındaki açıklamasında ''Çalışma saatlerini yeniden düzenlemeliyiz. İngiltere'de 6 saat uygulamasına geçildi, 5 saat deneniyor" ifadelerini kullandı.

ZÜLEYHA ÖNCÜ / GÜNBOYU

Bakan Bilgin, Ahmet Hakan'ın moderatörlüğündeki Tarafsız Bölge programında gazeteciler Zafer Şahin ve İsmet Özçelik'in sorularını yanıtladı.
Bakan Bilgin çalışanlarla ilgili çeşitli konular hakkında bilgi verdi.

Bilgin, Haftalık mesai saatlerinin azaltılmasıyla ilgili olarak "Üretim Sürecine Katılım Projesi" adında bir pilot uygulama başlattıklarını söyledi.

HAFTALIK MESAİ SAATLERİ KISALIYOR MU?

Vedat Bilgin konuşmasında "İngiltere'de çalışma süresinin azaltılmasıyla ilgili proje çalışmalar yapılıyor. Ben de Türkiye'de belli sektörlerde yapılması gerektiğini emek verimliliğine göre yapılması gerektiğinden bahsettim. Projelerim olduğundan bahsettim. 45 saat olan çalışma süresinin yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Çalışma saatlerini yeniden düzenlemeliyiz. İngiltere'de 6 saat uygulamasına geçildi, 5 saat deneniyor. Ev hanımları emeklilikle ilgili çok mutlu oluyorlar. AK Parti gençler arasında birinci parti. Gençlerin taleplerini karşılayacak birçok projemiz var" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar