Çalışma Bakanı kara haberi açıkladı: Bu kişiler EYT'den yararlanamayacak!

Çalışma Bakanı kara haberi açıkladı: Bu kişiler EYT'den yararlanamayacak!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 8 Eylül 1999 öncesinde işe girişi olmayan vatandaşların EYT'den yararlanamayacağını açıkladı. Bilgin, EYT'de yaş şartı olup olmayacağı sorusuna da cevap verdi.

ÇALIŞMA BAKANI KARA HABERİ AÇIKLADI: BU KİŞİLER EYT'DEN YARARLANAMAYACAK!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Habertürk kanalında Kübra Par''ın moderatörlüğünü üstlendiği Açık ve Net programında kimlerin EYT''den yararlanamayacağını açıkladı. Bilgin, 8 Eylül 1999 tarihinden önce işe başlamayan kimsenin EYT''den faydalanarak emekli olamayacağını açıkladı. Bu konuda tek istisnanın doğum borçlanması ve askerlik borçlanması olduğu ifade edildi. 

Bilgin yaptığı açıklamada: "Sürekli soruluyor, işte prim borcumu ödesem, şu kadar borçlansam diye. İstenildiği kadar borçlanılsın EYT''de 8 Eylül 1999 öncesi işe girişi olmayan ve primini tamamlamamış kimse emekli olamayacak. 

EYT''DE YAŞ ŞARTI OLACAK MI?

Henüz net bir şeye karar verilmedi. Yaş şartı olabilir de olmayabilir de. Yaş şartı olmazsa 2 milyon kişi EYT tasarısından yararlanacak. Yaş şartı olursa da yapılacak yaş sınırına göre yararlanacak kişi sayısı ortaya çıkacak. Bu çalışma henüz bitmedi ,yaş şartı olacak ya da olmayacak diyemem ancak şu an için şunu biliyoruz. EYT''lilerin yaş ortalaması 49.9 seviyesinde. Bir yaş şartı gelirse de buna yakın seviyede olacak. 

"BU HAFTA MECLİSTE OLUR"

Bilgin, bu hafta içerisinde EYT tasarısının Meclis''e gelmesini beklediğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan''a 26 Aralık''ta son tabloyu arz edeceğini açıkladı. Bazı teknik konularda sorun olması durumunda ise EYT tasarısının en geç Ocak ayında Meclis''te olacağı belirtildi.

"EYT''LİLER AYNI ŞARTLARDA EMEKLİ OLACAKLAR"

Bilgin, "1999''daki EYT şartları neyse aynen uygulanacağını açıklarken, biz burada hiçbir maddeye müdahale etmeyeceğiz. EYT meselesi 1999''da ne ise o şekilde gerçekleşecek. Prim gün sayısı, çalışma süresi gibi konularda değişiklik olmayacak. O meselede vatandaşımız rahat olsun." açıklamasında bulundu. 

ŞUBAT AYINDA İLK MAAŞ YATACAK

Bilgin, EYT''de yığılma iddialarına cevap verirken, "Aynı anda herkes maaşını almaya başlayacak. Yaş şartı olmazsa 2 milyon kişi de Şubat ayında maaşını alacak. Yığılma sebebiyle ödemelerde erteleme olması söz konusu değil" dedi. 

"HEM KIDEM TAZMİNATI ALIP HEM DE ÇALIŞMAYA DEVAM EDİLEBİLECEK"

"İşveren eğer çalışanına "sen bizim için çok değerlisin" der ve kıdem tazminatını ödemesine rağmen çalışanının o işte devam etmesini isterse biz burada işveren için 5 puanlık bir indirim sağlayacağız. İşçilere kıdem tazminatını ödemeleri için Maliye Bakanımız ile de görüştük, çok uygun faiz oranlarında işverenlere kıdem tazminatı sebebiyle kredi imkanları sunacağız. EYT sebebiyle ortaya çıkacak kıdem tazminatı sebebiyle işverenin omzundaki yükü alacağız."



 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar