Bursaspor petankta 3'üncü oldu

Bursaspor petankta 3'üncü oldu
Bursaspor Bocce Takımı, Türkiye Bocce (Petank) Şampiyonası’nda 3. oldu.

İHA''dan alınan habere göre, Bursaspor Kulübü’nden yapılan açıklamada, “Bocce Takımımız Türkiye Bocce (Petank) Şampiyonası''na katıldı. Sporcularımız, bin 250 sporcunun katılım gösterdiği şampiyonada üçüncü oldu. Sporcularımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz” denildi.

BOCCE NEDİR?

Bocce sahası uzunluğu 26mt 50cm, genişliği 4mt 50cm bir dikdörtgen sahada oynanır. Tek kişilik bocce müsabakalarında oyuncular 4’er topla, 2’li veya 3’lü müsabakalarda 2’şer topla oynanır.

Bocce oyununda amaç atılan veya yuvarlanan topun, pallino’ya yakın olmasını sağlamaktır. Oyuna başlayan takım önce pallinoyu, sonra kendi topunu atar. Ardından sırayla kendi atışlarını gerçekleştirir. Oyuncuların saha içinde pallinoya kendi toplarıyla yaklaşmak için yaptıkları atışa “Punto” adı verilir. Rakip topa, kendi topuna veya pallinoya direk yapılan atışlara “Volo” denilir. Topun önce yere sonra vurmak istenen topa çarptırılmasıyla yapılan atışlara da “Raffa” adı verilir. Raffa atışında vurulması gereken toplara isabet eden atışlar geçersiz sayılır. Takımların ellerindeki topların bitmesiyle bir raund sonlanmış olur. Pallinoya rakip takımdan daha yakın olan her top için bir puan kazanılır. Eğer bocce topu pallinoyla temas halindeyse bu 2 puan demektir. Her iki takımın topları aynı şekilde pallino topuyla temas halindeyse her iki takıma 1’er puan verilir. Bocce oyununda belirli bir süre yoktur. Raundlar sonunda hesaplanan puanlara göre toplamda 15 puan alan oyunun galibi olur.

Bocce oyunu iki takımla oynanan bir spor dalı. bu takımlar iter tek kişilik ister iki ister üç kişilik sporcularla oynanır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar