Bursa'da sokak ortasına uçak düştü

Bursa'da sokak ortasına uçak düştü
Bursa'da Yunuseli Havalimanı yakınlarında tek motorlu bir uçak düşerek yanmaya başladı. İki pilot hayatını kaybetti.

BURSA'DA SOKAK ORTASINA UÇAK DÜŞTÜ

Bursa''dan korkutan bir uçak kazası haberi geldi. Yunuseli Havalimanı yakınlarında tek motorlu bir uçak düşerek yanmaya başladı. Bölgeden gelen görüntülerde uçağın sokak arasına düştüğü görülüyor. Tek motorlu çağın düşmesi sonucu pilotlar Furkan Ökten ve Murat Avşar hayatını kaybetti.

Sivil eğitim uçağı olarak kayıtlara geçen UPT kuyruk numaralı Tecnam P2002JF tipi tek motorlu iki kişilik uçağın, havalandıktan kısa bir süre sonra, Yunuseli Havalimanının batı tarafında 500 metre yükseklikte motor emergency uçuş eğitimi yapacağını anons etti. 
Ancak anormal bir durum oluşunca kalkıştan kısa bir süre sonra diğer piste iniş yapacağını söyledi. Kalkıştan 3-4 dakikalık bir süre sonra uçak Bağlarbaşı Mahallesinde iki evin üzerine düştü. 
Evlerde ve sokakta hasar meydana gelirken, yaralanan olmadı. YBS firması Bursa’da sivil havacılık eğitimi veriyor. Ağırlığı 750 kilograma kadar olan küçük uçaklar için özel uçuş eğitimi alınabiliyor. 
Ultralight Pilot Lisansı (UPL lisansı) denilen belgeyi sağlayan bu tarz eğitim kurumlarında, küçük uçaklarla şehir içerisindeki havalimanlarında eğitim uçuşları yapılabiliyor. Düşen UPT kuyruk işaretli İtalyan üretimi uçak da, 600 kilogramlık grupta yer alıyordu.

İKİ PİLOT HAYATINI KAYBETTİ

Bursa Valisi Yakup Canbolat, "Eğitim uçağının düşmesi sonucu pilot ve öğrenci pilot hayatını kaybetti. İlk tespitlere göre yaralı yok" dedi.

Olay yerine 20 itfaiye aracı ve ambulanslar sevk edildi. Çalışmalar sonucunda yangının söndürüldüğü öğrenildi. İlk bilgilere göre uçağın kalkış sırasında, muhtemelen yakıt nedeniyle güç kaybı yaşadığı ve tutunamadığı ihtimali üzerinde duruluyor. 

Uçağın düşmesi sonucu iki evin hasar gördüğü belirtildi.


YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar