Bursa Büyükşehir Belediyesi personeline 'mitinge katılım' zorunluluğu

Bursa Büyükşehir Belediyesi personeline 'mitinge katılım' zorunluluğu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa'daki yatırım açılış Töreni mitingi tartışmalara neden oldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımlarının açılış töreni için düzenlenen miting, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti. Ancak, mitinge katılımın zorunlu kılınması tartışmalara yol açtı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin güvenlik personeli ve amirlerine WhatsApp grupları aracılığıyla gönderdiği mesajda, mitinge katılımın zorunlu olduğu belirtildi. Mesajda, "28.03.2024 Perşembe günü Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Büyükşehir Belediyemiz yatırımları açılış törenine Tüm Güvenlik personeli ve amirleri sivil kıyafetle katılacak (izinli olanlar dahil) olup 11.00'da Yeni Hizmet Binası C kapı önünde toplanılacak, yoklama alındıktan sonra alana hareket edilecektir." ifadelerine yer verildi.

Bu uygulama, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk tarafından sert bir şekilde eleştirildi. Öztürk, bu zorunluluğun etik olmadığını belirterek, demokratik hakların kısıtlanmasına ve baskı altında çalışmaya yol açabileceği uyarısında bulundu.

Bursa'da yaşanan bu gelişmeler, demokratik haklar ve siyasi katılım konularında daha geniş bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Özellikle kamu görevlilerinin siyasi etkinliklere katılımının zorunlu hale getirilmesi, demokratik bir toplumun gereklilikleriyle bağdaşmayabileceği endişelerini artırdı. Bu konuda ilgili yetkililerden açıklama bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar