Burcu Köksal kimdir? CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal kaç yaşında, nereli?

Burcu Köksal kimdir? CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal kaç yaşında, nereli?
31 Mart 2024 yerel seçimlerine sayılı günler kala partilerin belediye başkan adayları belli olmaya başladı. CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal oldu. Peki Burcu Köksal kimdir? CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal kaç yaşında, nereli?

Burcu Köksal kimdir?

CHP'nin Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı olarak belirlediği isim, CHP Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal oldu. Bu kararın ardından vatandaşlar Burcu Köksal'ın hayatını merak etmeye başladı. Peki Burcu Köksal kimdir? CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal kaç yaşında, nereli?

BURCU KÖKSAL KİMDİR?

Burcu Köksal, 18 Ocak 1980 tarihinde Afyonkarahisar'da öğretmen bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Eğitim hayatına da bu şehirde devam eden Köksal, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini Afyonkarahisar'da tamamladıktan sonra 2002 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

Köksal, meslek hayatına avukat olarak 8 Mart 2004 tarihinde Afyonkarahisar'da başladı. Evli ve bir çocuk annesi olan Köksal, İngilizce dilinde orta düzeyde iletişim kurabilmektedir.

Siyasi kimliğiyle de tanınan Köksal, Atatürkçü Düşünce Derneği ve çeşitli sivil toplum örgütlerine üyelikleri bulunmaktadır. 2007 yılında CHP Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanlığı görevini üstlenmiştir.

Köksal, Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde CHP'den Afyonkarahisar milletvekili olarak seçilmiştir. 2018 Türkiye genel seçimleri öncesinde, 14 CHP'li milletvekiliyle birlikte İYİ Parti'ye geçerek grup oluşturma girişiminde bulunmuştur. Ancak, 10 Mayıs 2018 tarihinde yapılan açıklamayla tekrar CHP'ye dönmüştür.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar