Böyle teklif ne görüldü ne duyuldu... Burada yaşamak isteyene 575 bin lira veriyorlar!

Böyle teklif ne görüldü ne duyuldu... Burada yaşamak isteyene 575 bin lira veriyorlar!
İtalya'da kasabalar, son zamanlarda yeni vatandaş çekmek için adeta birbirleriyle yarışıyor. Son olarak ülkenin güneyindeki Puglia'da bulunan Presicce kasabası, insanlara boş bir ev ve oturma izni almaları için 30 bin euro vereceğini açıkladı.

Oldukça popüler olan İtalya''daki kasabaların haberleri de en az kasabaların kendisi kadar gündemde. Bir euroya satılan harap evlerden, düşük fiyatlardaki oturmaya hazır evlere kadar, yerleşim yerleri arasında yüksek bir rekabet söz konusu. 

Nakit teşviki için İtalya''nın güneyinde yer alan tarihi Presicce kasabası yeni sakinlerine 30 bin euroya (yaklaşık 575 bin lira) kadar ödeme yapacaklar. Anlaşma kapsamında satışa çıkan evlerin fiyatları ise yaklaşık 25 bin eurodan (yaklaşık 480 bin euro) başlaması bu teklifi oldukça cazip hale getiriyor. İtalya''daki satılık diğer ucuz mülkler gibi, bunlar da asıl sahipleri tarafından uzun süredir terk edilmiş halde.

Bununla birlikte Presicce, İtalya''nın güney ucundaki Salento bölgesinin doğasıyla çevrili ve Santa Maria di Leuca''nın kumlu plajlarına ve turkuaz berrak sularına yakın konumuyla da dikkat çekiyor. 

Kasabadaki yetkili kişiler, nakit teşvik teklifinin, yeni doğanların her yıl daha az olduğu, nüfusu azalan kasabalarına yeni bir soluk getirmesini umuyor. Aktarılan bilgiye göre; yerel meclis üyesi Alfredo Palese, "Tarihi kasabayı, yeni sakinleriyle birlikte yeniden canlı görmek istediğimiz birçok boş ev var. Harika mimari yapılarla dolu semtlerimizin yavaş yavaş nasıl boşaldığına tanık olmak üzücü” diye aktardı.

(NTV)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar