Bugün ne pişirsem diye düşünmeyin! İşte pratik tarifler

Bugün ne pişirsem diye düşünmeyin! İşte pratik tarifler
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak terbiyeli sebze çorbası tarifi, fırında levrek tarifi ve çanak salata tarifi.

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı terbiyeli sebze çorbası tarifi, fırında levrek tarifi, çanak salata tarifi ve şerbetli badem tatlısı tarifi var.

5de4d6f5ae298b01b16d78b2.jpg

'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ

TERBİYELİ SEBZE ÇORBASI TARİFİ

Terbiyeli sebze çorbası malzemeler

4 yemek kaşığı ayçiçek yağı

1 adet kuru soğan

2 adet havuç

1 adet kırmızı dolmalık biber

1 adet kereviz sapı

1 adet kabak

2 dal taze soğan

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

6 su bardağı su

Terbiyeli sebze çorbası terbiyesi için:

1/2 su bardağı yoğurt

2 yemek kaşığı un

1 çay kaşığı tuz

1 adet yumurta sarısı

3-4 damla limon

TERBİYELİ SEBZE ÇORBASI YAPILIŞI

4 yemek kaşığı ayçiçek yağını tencerede kızdırın. Üzerine küp doğradığınız 1 adet kuru soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun. Üzerine 1'er dakika arayla 2 adet küp doğranmış havuç, 1 adet dolmalık kırmızı biber, 1 adet kereviz sapı, 1 adet kabak ve 2 dal doğranmış taze soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Ardından 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 6 su bardağı suyu tencereye ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp kaynamaya bırakın. Çorba kaynamaya başlarken terbiyesi için yarım su bardağı yoğurt eklediğiniz bir kasede 2 yemek kaşığı un, 1 çay kaşığı tuz, 1 adet yumurta sarısı ve 3-4 damla limonu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Üzerine kaynamakta olan çorbanın suyundan bir kepçe alıp yavaş yavaş dökün ve ısılarını eşitleyin. Kaynamış olan çorbanın altını kısın ve terbiye karışımını çorba tenceresine azar azar ilave edin. 10 dakika daha kısık ateşte pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin. 

5e255a0366a97c6190f701fa.jpg

FIRINDA LEVREK TARİFİ

Fırında levrek malzemeler

Orta boy levrek (kişi sayısına göre)

1 adet kuru soğan (2 balık için 1 tane)

1-2 adet domates

1 adet limon

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Karabiber

Tuz

Defne yaprağı (isteğe göre)

FIRINDA LEVREK YAPILIŞI

Levrekler iyice temizlenip yıkanır. Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir ve süzülen levrekler tepsiye alınır. Balıkların içinde biraz zeytinyağı gezdirilir ve tuz, karabiber serpilir. Soğan, domates ve limonu dilimleyerek balıkların içine yerleştirilir. 160 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 - 50 dakika arasında pişirilir. 

5df73e67ae298b25f7242d1f.jpg

ÇANAK SALATA TARİFİ

Çanak salata malzemeler

1 su bardağı ince bulgur

1 adet kuru soğan

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı salça

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

1 çay kaşığı tuz

5 adet patates

1 adet havuç

1 su bardağı haşlanmış bezelye

5 adet kornişon turşu

1 su bardağı yoğurt

Yarım su bardağı mayonez

ÇANAK SALATA YAPILIŞI

4 adet patatesi haşlayın, kabuklarını soyup robottan çekerek püre haline getirin ve bir kaba alın. Bulguru derince bir kaba alın ve üstüne 1 su bardağı kaynar su döküp yaklaşık 10 dakika bekletin. Soğanı ince ince doğrayın ve tavaya zeytinyağı ekleyip kavurun, içerisine salçayı ve baharatlarını da ekleyip kavurmaya devam edin. Hazırladığınız salçalı sosu püre haline getirdiğiniz patateslerin üstüne dökün, kabarmış olan bulguru da ekleyin ve yoğurup, dinlenmesi için buzdolabına kaldırın. Salatası için; kalan 1 patatesi ve havucu küp küp doğrayın. Üstünü geçecek kadar su ilave edin ve sebzeler yumuşayana dek haşlayın. Sonrasında süzün, haşlanmış bezelyeleri ve küp küp doğradığınız turşuları ekleyin. Yoğurt, mayonez ve ince ince doğranmış dereotunu da ekleyip karıştırın. Salatanız hazır. Hazırlayıp dinlenmesi için dolaba kaldırdığınız patatesli harcı alın ve elinizle mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp çanak şekli vererek bir servis tabağına dizin. Tüm malzemeyi bu şekilde hazırladıktan sonra, hazırlamış olduğunuz salatayı içlerine paylaştırın. Dereotu ile süsleyip servis edin.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar