Buğra Kavuncu: İYİ Parti iktidarı için İstanbul'da sahadayız

Buğra Kavuncu: İYİ Parti iktidarı için İstanbul'da sahadayız
İYİ Parti İstanbul İl teşkilatı ilk 6-7 Ağustos itibariyle İstanbul'da STK'ları, esnafı ve muhtarları ziyaret ederek vatandaşın sıkıntılarına çözüm arayacak. İYİ Parti heyetinin hafta sonu ziyaretleri Ağustos ayı boyunca devam edecek.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 'Memleket gezileri'ne devam ederken, İYİ Parti İstanbul İl teşkilatı da bugün sahaya iniyor. İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Ağustos ayı boyunca hafta sonları Milletvekilleri ve GİK üyeleri ile halkın dertlerini dinleyip sıkıntılarına çözüm arayacaklarını açıkladı.

Konuyla ilgili Yeniçağ'a bilgi veren İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, İstanbul'da ikamet eden İYİ Parti milletvekilleri, Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri ve il teşkilatıyla birlikte İstanbul'un tüm ilçelerini gezeceklerini açıkladı.

İYİ PARTİ SAHAYA İNİYOR

Daha önce İstanbul'da yaptıkları ziyaretlerle İstanbul'da birçok ilçenin sorununu Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) taşıdıklarını anlatan Buğra Kavuncu, "Geçmişte vatandaşlarla yapılan görüşmeleri analiz ettik, bazı ilçelerin sıkıntılarını tespit ettik ve ihtiyaçları Belediye Meclisi'ne taşıdık. Bazı ilçelerdeki sıkıntıları TBMM'ye taşıdık. Örneğin Avcılar Tahtakale konusu gündeme getirildi. Tozkoparan Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm sıkıntıları dile getirildi. İstanbul'un problemlerini yerinde tespit ettik. Şimdi Ağustos'un 6'sı itibariyle yeniden başlatacağımız saha çalışmalarını sadece İstanbul'da görev yapan milletvekilleri ve İstanbul'da yaşayan GİK üyeleri ile yapacağız" dedi.

Bu defaki ziyaretlerin sadece esnafla sınırlı kalmayacağını, organize sanayi bölgelerine ve özellikle muhtarları ziyaret edeceklerine değinen Buğra Kavuncu şöyle konuştu: "İstanbul'daki seçmenlerin sorunlarına çare arayan bir ziyaret gerçekleştireceğiz. Bizzat Genel Başkanımız Meral Akşener'den ilham alıyoruz. O tüm ülkeyi karış karış gezip seçmenin sıkıntılarını ülke gündemine taşırken, bizler de İstanbul'daki seçmenimiz için aynısını yapmak istiyoruz."

Hafta sonu yapacakları bu ziyaretlerde üç ana hedeflerinin olduğunu aktaran Buğra Kavuncu, bunları şöyle sıraladı: "Teşkilatlarımızla yapılacak görüşmeler, vatandaşla yapılacak görüşmeler ve STK'larla yapılacak görüşmeler. Özellikle muhtarlarla oturup konuşacağız, o ilçenin yerel yönetimine nasıl bir katkı verebiliriz ile ilgili, tarımın yoğun olduğu ilçelerde çiftçilerle bir araya geleceğiz."

Bu ziyaretlerin sadece İstanbul'da değil aynı zamanda Türkiye'nin birçok ilinde de yapılacağını anlatan Kavuncu, "Türkiye'de gündem çok yoğun ama biz bu süreçte yine seçmene dokunmak istiyoruz. Onlarla görüşülmeden yapılan her işin amacına ulaşmayacağına inanıyoruz. Türkiye çok zorlu bir süreçten geçiyor ve İYİ Parti olarak ani bir seçime her an hazır olmalıyız" dedi.

GÖÇMEN MESELESİ BEKA SORUNU OLDU

Türkiye'ye dalga dalga gelen göçmenlerle ilgili endişelerini de dile getiren Buğra Kavuncu, binlerce göçmenin elini kolunu sallayarak Türkiye'ye giriş yapmasının büyük bir güvenlik sorunu olduğunu vurguladı. Göçmenlerin rahatça Türkiye'ye girmesinin artık beka sorunu haline geldiğine işaret eden Kavuncu, hükümetin göçmenleri geri göndermeye yönelik tek bir söz dahi etmediğini ve bu durumun çok tehlikeli olduğunu vurguladı. Göçmenlerin hiçbir zarara uğramadan kendi memleketlerine döndürülmesi gerektiğini belirten Kavuncu, söz konusu göç dalgasının kaynağı olarak iki seçeneğe işaret etti.

Kavuncu şöyle konuştu:

"Bu göç dalgası iki nedenle böyle oluyordur. Ya; ne yaptığını bilmeyen ve kontrolü kaybetmiş bir iktidar var ki bu durum çok ürkütücü demektir ya da planlı ve şuurlu bir şekilde yapılıyor demektir ki bu da korkutucu bir durum. Birincisi doğru ise o zaman kontrolü kaybetmiş bir hükümet tarafından yönetiliyoruz demektir, şuurlu yapılıyorsa bu daha tehlikeli, burada başka bir amaca hizmet ediliyor demektir. Ama bana kimse şunu demesin biz bu insanları korumak için tutuyoruz. Buna kimsenin itirazı yok zaten Türk milleti kendi kapısına gelmiş insanlara elbette kapısını açar. Suriye için hadi bunu diyelim ya Afganistan için ne diyecekler. Afganlar 2 bin kilometre İran'ı geçerek Türkiye'ye gelmeye çalışıyor. Bunun açıklaması yok."

Buğra Kavuncu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşme sonucu Afgan mültecileri kabul etmiştir" açıklamasını da değerlendirerek, Kılıçdaroğlu'na destek verdi. Kavuncu, "Erdoğan'ın Biden ile görüştükten sonra Afganistan ile ilgili yaptığı açıklamalar ve Afganların Türkiye'ye akın etmesi Kılıçdaroğlu'nun tespitinin doğru olduğunu gösteriyor" dedi.

"Komplo teorilerini ben hiç sevmem ama burada gördüğüm büyük bir tehlike var." diyen Buğra Kavuncu konuşmasına şöyle son verdi:

"Milli devlet, vatandaşlık, ulus gibi değerleri kavrayamamış bir zihniyetin Türkiye'yi yönetmesi büyük bir problem ve bunu keşfeden yani; devlet, millet, ulus ve vatandaşlık bilincinden mahrum bir iktidarı keşfeden yabancı güçlerin Türkiye'ye bizim için gelecekte çok büyük tehlike yaratacak birtakım taleplerini yaptırıyor olmasını da hiç de şaşırarak izlemiyorum. Olan bitene bakınca milli devlet bakış açısından yoksun ümmetçi bir bakış açısı olduğunu görüyorum. Nedir bu bakış açısı, tek devlet tek millet tek bayrak, peki nedir bu devletin adı yok, nedir bu bayrak yok? Bizimle aynı yerden baktıklarını düşünmüyorum ve gördüğüm manzaranın oldukça ürkütücü olduğunu düşünüyorum."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar