Buğdaydan sonra şimdi de pirinç! Alarm zilleri çalıyor

Buğdaydan sonra şimdi de pirinç! Alarm zilleri çalıyor
Buğday ve değer tahıllardan et ve yağlara kadar bir çok üründe küresel kriz nedeni ile fiyatlar yükseldi. Uzmanlar küresel bazda artan maliyetlerin pirinci de etkileye bileceğini söyledi.

BUĞDAYDAN SONRA BİR ALARM DA PİRİNÇ İÇİN!

Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü Gıda Fiyat Endeksi tarafından yayımlanan mayıs verilerine göre, uluslararası pirinç fiyatlarının art arda beşinci ay artarak 12 ayın en yüksek seviyesine çıktığı belirtildi. Buğday ve diğer tahıllardan et ve yağlara kadar birçok gıdanın fiyatlarının arttığı belirtilen açıklamada, sırada en çok artış görülebilecek ürünün pirinç olabileceği vurgulandı.

Uzmanlar pirinç üretiminde herhangi bir sorun olmadığını söylerken, artan buğday fiyatları ve daha yüksek çiftçilik maliyetlerinin, pirinç fiyatlarını izlemeye değer hale getirdiğini belirtti.

Uzmanlar ayrıca, "İleriye dönük pirinç fiyatlarının izlemesi gerektiğini, artan buğday fiyatlarının ise pirincin yerini almasına, talebin artmasına ve mevcut stokların düşmesine yol açabileceğine değindi.

Öte yandan Japon bankası Nomura''nın baş ekonomisti Sonal Varma, "İleriye dönük pirinç fiyatlarını izlememiz gerekiyor, çünkü artan buğday fiyatları pirincin yerini almasına, talebin artmasına ve mevcut stokların düşmesine yol açabilir" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar