Bu ülke tam 85 bin işçi alımı yapacak: İşte en çok istihdam edilecek meslekler

Bu ülke tam 85 bin işçi alımı yapacak: İşte en çok istihdam edilecek meslekler
Dünyanın en gelişmiş ülkelerinden olan İsviçre'nin 85 bin işçi alımı yapacağı duyuruldu. Bununla birlikte en fazla istihdam edilecek meslekler de açıklandı. İşte ayrıntılar...

İsviçre'nin, ekonomik büyümesini desteklemek ve çeşitli sektörlerde iş gücü ihtiyacını karşılamak amacıyla büyük çaplı bir işçi alımı yapacağı duyuruldu. Ülkenin çeşitli sektörlerinde 85 bin kişilik yeni iş imkanıyla ilgili detaylar netleşmeye başladı.

EN ÇOK İSTİHDAM EDİLECEK MESLEKLER

Bu kapsamda en fazla ihtiyaç duyulan sektörler arasında sağlık sektörü ön plana çıktı. İsviçre; hemşirelik, yaşlı bakımı, turizm, teknisyenlik, yazılım ve mühendislik gibi çeşitli alanlarda istihdam edecek personel arıyor. Ülkenin hükümeti, özellikle bu sektörlerdeki talepleri karşılamak adına geniş bir istihdam ağı oluşturmayı hedefliyor.

Ülkede yaşlı nüfusun artmasıyla birlikte sağlık sektöründe önemli bir açık oluştuğu belirtilirken, bu alanda çalışan profesyonellerin yanı sıra turizm, teknoloji ve mühendislik alanlarında da kalifiye elemanlara duyulan ihtiyaç giderek artıyor.

MAAŞ 4400 FRANK

İşçi alımları kapsamında belirlenen maaş ise dikkat çekiyor. Çalışanlara sağlanacak ücret, 4400 Frank olarak belirlendi.

İsviçre'nin bu büyük ölçekli istihdam hamlesi, hem ülkedeki ekonomik dinamizmi artırmayı hem de çeşitli sektörlerdeki ihtiyaçları karşılamayı hedefliyor. Ülkede iş arayanlar için bu haber, yeni bir istihdam kapısının açılması anlamına geliyor.

İş ilanına yönelik paylaşımı İsviçre'de Akademiker olan Ferdi Güçyetmez yaptı. Güçyetmez söz konusu iş ilanı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

İsviçre, 85 bin işçi alımı yapacak.

En fazla sağlık sektörü olmak üzere, yaşlı bakım ve hemşire, turizm, teknisyen, yazılım ve mühendis alanlarında alım yapılacak.

Minimum maaş 4400Frank.

isvicre.png

ÇALIŞMA VİZESİ VE DİPLOMA DENKLİĞİ İSTENİYOR MU?

Güçyetmez'in paylaşımına bir kullanıcı, "Çalışma vizesi istiyor mu? Türkiye'den başvuru yapabilir miyiz?" sorusunu yöneltti.

Ferdi Güçyetmez ise soruyu, "Çalışma vizesi size iş yeri aracılığı ile gönderilecek. O yüzden sorun olmaz yeter ki iş yeri ile görüşüp anlaşın" diyerek yanıtladı.

Güçyetmez, bir diğer kullanıcının, "Almanya gibi diploma denkliği isteniyor mu?" sorusuna, "Bazı alanlara göre değişir, iş yeri istemeyebiliyor, sizin tecrübenize de bağlı" açıklamasını yaptı.


YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar