Bu senenin favori tarım ürünü Buğday olacak! Dönüm başına 700 kilogram hasat

Bu senenin favori tarım ürünü Buğday olacak! Dönüm başına 700 kilogram hasat
Adana, Türkiye'nin en önemli buğday üretim merkezlerinden biri olarak öne çıkıyor. Bu yıl, dönüm başına ortalama 500-700 kilogram arasında bir buğday verimi bekleniyor.

Adana, Türkiye'nin ilk buğday hasadının gerçekleştiği ve ülke genelinde buğday ihtiyacının yaklaşık yüzde 4'ünü karşılayan önemli bir bölgedir. Bu yıl Adana'da 1 milyon 330 bin dönüm araziye buğday ekimi yapıldı ve tarlalarda büyümeye devam ediyor. İlk ekildiği dönemlerde Adana'da yağan yağmurlar, buğdayın gelişimi için gerekli olan can suyunu sağladı. Şu anda ise havaların sıcak gitmesi, buğday verimini arttırıyor.

thumbs-b-c-b343ea4ff6d094c3c23117f21dae3443.jpg

Geçen yıl dönüm başına ortalama 350 ile 500 kilogram arasında verim alınan buğdaydan, bu yıl çiftçiler Mart ayına kadar don yaşanmazsa 500-700 kilogram arasında ürün bekleniyor. Adana'da yetiştirilen buğdaylar, Mayıs ayının ortasında kıyı kesimlerden ovaya doğru hasat edilecek.

20240219aw144678-0.jpg

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, buğdayın durumuna ilişkin yaptığı açıklamada, Adana'da bu yılın buğday için olumlu geçtiğini belirtti. Doğan, yağışlı hava koşullarının buğdaylar üzerinde olumlu etkileri olduğunu vurgulamış ve havaların sıcak gitmesiyle beraber buğdayların gelişimine devam ettiğini ifade etti. Ayrıca, çiftçilerin buğdayları sürekli olarak kontrol etmeleri gerektiğini ve doğru bakımın yapılması halinde yüksek rekolte beklendiğini dile getirdi.

thumbs-b-c-931c0a3386ac5f418dea63007d906ecd.jpg

Mayıs ayında hasadın planlandığını söyleyen Doğan, buğdayın sağlıklı bir şekilde büyüdüğünü ve çiftçilerin bu süreçte dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Eğer hava koşulları bu şekilde devam ederse, Mayıs ayında Adana'nın sahil ilçelerinden başlayarak ovaya doğru hasadın gerçekleşeceğini söyledi. Son olarak, Doğan devletin buğday üreticilerine verdiği destek miktarının kıraç bölgelerde artırılması gerektiğini ifade etti

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar