Bu seferki gol haberi Bursa'dan değil Heidenheim'dan geldi

Bu seferki gol haberi Bursa'dan değil Heidenheim'dan geldi
Hamburg taraftarları, gelen hatalı anons sonrası şampiyon olduklarını sanarak, saha içine inip şampiyonluk kutladı. Durumun sonradan farkında olan taraftarlar büyük bir öfke yaşadı. Akıllara Bursa'dan gol haberi geldi anonsu geldi.

Bundesliga 2. Ligi'nin son haftasında Sandhausen'i 1-0 yenen Hamburg, 90 dakika bitince kutlamalara başladı. Ancak unuttukları önemli bir hesap vardı.

Alman futbolunun en iyi ligi Bundesliga’ya çıkma yarışındaki rakiplerinin maçı henüz bitmemişti. 90 dakikayı 2-1 geride tamamlayan Heidenheim, 90+3'te skoru eşitledi. 90+9'da galibiyet golünü de atan Heidenheim, şampiyonluk kutlayan Hamburg'u üçüncü sıraya iterek Bundesliga'ya yükseldi.

Bu sonuçtan habersiz sahaya çıkan Hamburg taraftarı şampiyonluk kutlamaya başladı. şampiyon olduğunu sanan taraftarlar sahaya akın etti. Ancak zirve yarışındaki rakipleri 90+9'da galibiyet golünü atınca, taraftarın sevinci yerini öfkeye bıraktı.

Ev sahibi Sandhausen, sahadaki kutlamalara ara veren taraftarı "Hamburg, Bundesliga'ya çıktı" anonsuyla yanıltınca, kısa süreli bir coşku yaşandı. İkinci kutlaması da boşa çıkan Hamburglular, stadyumu öfkeyle terk etti.

Son hafta kabusu yaşayan Hamburg'un Bundesliga'ya çıkma şansıysa hala sürüyor. Alman futbolunun köklü ekibi, Stuttgart ile oynayacağı play-off'u kazanırsa Bundesliga'ya resmen çıkacak.

BURSA’DAN GOL HABERİ VAR

Benzer bir olay 2009-2010 sezonunda Süper Lig'de anons skandalı yaşanmıştı. Şampiyonluk yarışı son haftaya taşınmıştı.

Bursaspor ile Fenerbahçe, o sezon kıran kırana geçen bir şampiyonluk yarışı yaşadı.

Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda 1-1 devam eden maçta, maçın son dakikaları oynanırken Bursa’dan gol haberi olduğu, Bursaspor-Beşiktaş maçının 2-2 bittiği anons edildi.

Fenerbahçe bu sonuçla şampiyon olduğu şeklinde statta yapılan anons lig tarihinde skandala neden oldu.

Yapılan bu anons sonrası Fenerbahçe taraftarı sahaya atlamış ve büyük sevinç yaşamıştı. Bazı taraftarlar timsah yürüyüşü yaparak Bursaspor'a göndermede bulunmuştu.

Gerçek sonradan anlaşılırken, Bursaspor tarihinde ilk kez şampiyon olmanın mutluluğunu yaşadı.

Bu olay lig tarihindeki en ilginç ve dramatik olaylardan bir tanesi olarak kaldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar