Bu robot yürüyemeyen hastalar için umut oldu

Bu robot yürüyemeyen hastalar için umut oldu
Kastamonu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde uygulanan 'robotik yürüme cihazı', yürüme zorluğu ve kas zayıflığının tedavisinde büyük bir umut kaynağı haline geldi.

Kastamonu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde 2015 yılında hizmete alınan 'robotik yürüme cihazı', bölge ve Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen birçok hastaya şifa dağıtıyor. Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından temin edilen cihaz, özellikle felç, inme, omurilik yaralanması, travmatik beyin hasarı, multiple skleroz, parkinson, kas ve kemik hastalıkları gibi durumlarda yürüme yeteneğini kaybetmiş hastalara umut oluyor.

0909.jpg

Hastane Başhekimi Uzman Dr. Davut Döner, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Hastanemizde 45 yıldır hizmet veriyoruz ve son 7 yıldır birçok yeniliği bünyemize katarak hastalarımıza en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Robotik yürüme cihazı da bu yeniliklerden biri. Özellikle nörolojik veya kas hastalıkları nedeniyle yürüme yeteneğini kaybetmiş hastalara tam ya da yarı destekli olarak kullanılan bu cihaz, hastalarımızın yeniden yürüme kabiliyetini kazanmalarına yardımcı oluyor" dedi.

aw161537-03.jpg

Cihazın uygulanması sürecine de değinen Dr. Döner, "Hastalarımızın cihazı kullanmadan önce hazırlıkları yapıyoruz. Yaklaşık olarak 10 dakika süren hazırlık sonrasında hastayı cihaza bağlıyoruz ve 20 dakika süren bir tedavi uygulaması gerçekleştiriyoruz. Ardından hastanın cihazdan ayrılması için yaklaşık 10 dakika daha süre gerekiyor. Dolayısıyla bir hastanın cihazı kullanması yaklaşık 1 saat zaman almaktadır. Mesai saatlerimiz içinde ise günde 8-10 hastaya cihazı kullandırabiliyoruz. Hastalarımızın tedavi sürecini belirleyen hekimlerimiz, tedavi planlarını oluştururken hastanın durumuna ve ihtiyacına göre düzenleme yapıyorlar" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar