Bu renkteki otomobiller kesin kaza yapıyor: Trafik kazasına en çok karışan otomobil rengi belli oldu!

Bu renkteki otomobiller kesin kaza yapıyor: Trafik kazasına en çok karışan otomobil rengi belli oldu!
Son yapılan araştırmalara göre en çok trafik kazasına karışan otomobillerin ortak rengi belli oldu. İşte trafik kazasına karışan otomobillerin ortak rengi!

Araştırmacılar, kahverengi arabaların kaza yapma olasılığının diğer renklere göre daha yüksek olduğunu ortaya koydu. Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği'ne (SMMT) göre, İngiltere'de en popüler araba rengi gri. Siyah ve beyaz ise ikinci ve üçüncü sırada yer alıyor.

auto-lexus-brown-car-lexus-lfa-094702.jpg

Ancak carVertical tarafından yapılan bir araştırmaya göre, kaza yapma olasılığı en yüksek renk kahverengi. Araştırmada, platformda kontrol edilen kahverengi araçların yüzde 51'inin kaza geçirdiği belirtildi.

Uzmanlar, kahverengi arabaların sürücüler tarafından güvenilirlik, lüks ve konfor ile ilişkilendirilmesine rağmen, bu rengin kaza riskini azaltmadığını söylüyor.

yellow-2571304-1280.jpg

SARI ARABALAR DA TEHLİKELİ

Sarı arabalar ise kaza yapma olasılığı en yüksek ikinci renk olarak listelendi. Araştırmada, carVertical'da kontrol edilen sarı araçların yüzde 50,6'sının hasar kaydı olduğu ortaya çıktı.

Uzmanlar, sarı arabaları tercih eden sürücülerin ilgi odağı olmak istediğini ve enerji dolu oldukları için gaz pedalına daha fazla basma eğiliminde olabileceğini belirtiyor.

automotive-1846910-1280.jpg

KIRMIZI VE GRİ ARABALAR DAHA GÜVENLİ

Kırmızı arabalar kaza yapma olasılığı yüzde 49,8 ile üçüncü sırada yer alıyor. Beyaz ve gri arabalar ise kaza yapma olasılığı en düşük renkler olarak öne çıkıyor. Bu renkler için kaza yapma olasılığı sırasıyla yüzde 44,5 ve yüzde 44,7 olarak belirtildi.

Araştırmacılar, parlak renkli arabaları tercih eden sürücülerin daha dikkatli olması gerektiğini ve bu renklerin kaza riskini artırabileceğini vurguluyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar