Bu rakamı ilk defa duyacaksınız! Uzman isim 2023'te asgari ücrete yapılacak zammı açıkladı! İşte net rakam

Bu rakamı ilk defa duyacaksınız! Uzman isim 2023'te asgari ücrete yapılacak zammı açıkladı! İşte net rakam
2022'de iki kez zamlanan asgari ücretin 2023'te ne kadar olacağı çalışanlar tarafından merak konusu olurken, Sosyal Güvenlik Uzmanı Ersin Konar, "İlk kez duyacaksınız" diyerek asgari ücret rakamı verdi.

UZMAN İSİM 2023'TE ASGARİ ÜCRETE YAPILACAK ZAMMI AÇIKLADI

Temmuz ayında 5 bin 500 TL''ye çıkarılan asgari ücretin Aralık ayında toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu''nun ne kadar arttıracağı merak ediliyor.  Cumhurbaşkanı Erdoğan "Asgari ücret zammıyla ilgili bundan öncekilerden çok daha farklı bir hazırlık içerisindeyiz" ifadelerini kullanmıştı. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ise "Asgari ücrete aralık ayında toplumu enflasyon karşısındaki tahribattan koruyacak en kapsamlı müdahaleyi yapacağız" diye konuşmuştu.

AKP''Lİ KURTULMUŞ: ASGARİ ÜCRETE REFAH PAYI EKLENECEK

AKP''li Numan Kurtulmuş ise bugün, "Asgari ücret 1 yıl içerisinde iki kez yükseltildi. Şimdi de, yılsonu itibariyle bir miktar refah payını da koyarak herkesin tatmin olacağı, iyi oldu diyebileceği bir asgari ücret gündeme gelecektir" açıklaması yaptı. Numan Kurtulmuş''un ardından daha önce 7 bin 700 TL, 8 bin TL ve 9 bin TL olacağı tahminleri gelen asgari ücret hakkında dikkat çeken yorum geldi.

CANLI YAYINDA AÇIKLADI

Sosyal Güvenlik Uzmanı Ersin Konar, canlı yayınında milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret hakkında açıklama yaptı. Tv100''de yayımlanan programda Konar "İlk benden duyacaksınız" diyerek asgari ücrete ilişkin beklentisini açıkladı. Konar, "Ben asgari ücretin Ocak ayı itibarıyla 10 bin liraya sabitleneceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

BÜTÇE KANUNUNA GÖRE YÜZDE 58 ZAM YAPILACAK

Öte yandan AKP iktidarının TBMM''ye sunduğu 2023 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi’ne göre asgari ücrete yüzde 58 oranında zam yapılacak. Bütçe kanununda 2022 bütçesinde 43.1 milyar TL olan ‘işveren sigorta prim desteği’ önümüzdeki yılda 68,1 milyar TL olarak belirlendi. İşverene yapılacak olan sigorta prim desteğinde yüzde 58''lik artış yapılması, asgari ücrete yapılacak zam oranı hakkında bilgi verdi. Asgari ücretin aynı oranda yapılacağı baz alındığında yeni net asgari ücretin 8 bin 690 TL olması bekliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar