Bu lise paraya para demedi! Yıllık cirosu 4,8 milyon TL!

Bu lise paraya para demedi! Yıllık cirosu 4,8 milyon TL!
Vezirköprü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrenci ve öğretmenlerinin el emeği ile ürettikleri okul mobilyalarıyla 2023 yılında dikkat çekici bir başarıya imza attı.

Vezirköprü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, adeta bir fabrika gibi çalışarak iç mekan tasarımında sıra, masa ve okul mobilyaları üretirken, metal teknolojisi alanında basketbol potası, sıra ve masaların ayakları gibi ürünler üretiyor.

aw111751-03.jpg

Bilişim bölümü öğrencileri akıllı tahtaların bakım ve onarımını gerçekleştirirken, elektrik elektronik bölümü öğrencileri ise elektrik kompanzasyonu işlemleri yaparak okulların ceza almamasını sağlıyor.

aw111751-01.jpg

Okul Müdürü Fazıl Gezer konuya ilişkin şunları belirtti: Vezirköprü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak üretmeye devam ediyoruz. Öğrencilerimiz üretmenin keyfini yaşarken aynı zamanda harçlıklarını da kazanıyorlar. 2023 yılı ciromuz 4 milyon 800 bin TL'ye ulaştı. Mobilya iç mekan tasarımı, metal teknolojisi, elektrik elektronik teknolojileri ve bilişim teknolojileri alanlarında çalışmalarımız devam ediyor. Üreten bir okul, üreten bir aile, üreten bir ülke hedefimiz bu kültürü öğrencilerimize kazandırmak. Ürettiğimiz anasınıfı mobilyaları ve okul sıraları Rize, Trabzon, Ordu, Sinop, Uşak, Sivas gibi çeşitli illere gönderiliyor. Ayrıca ilimizdeki okul ve yurtların ihtiyacı olan mobilyaları üreterek onların taleplerini karşılıyoruz. Elektrik-elektronik teknolojileri alanımızın öğretmen ve öğrencileri ise Samsun genelindeki okulların kompanzasyon panosu bakım ve onarımlarını gerçekleştirerek elektrik faturalarında tasarruf sağlayan çalışmalarına devam ediyorlar. Vezirköprü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, gelişmeye ve üretmeye devam ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar