Bu karar emsal olacak! Kripto para boşanma nedeni sayıldı

Bu karar emsal olacak! Kripto para boşanma nedeni sayıldı
Konya'da bir çift arasında yaşanan dava, eşinin kripto para borsasında kaybolan mücevherlerini zorla alıp yatırım yapan eşin kusurlu kabul edilmesiyle emsal niteliği taşıyan bir karara dönüştü.

Konya’da yaşayan Davut K., pandemi döneminde eşi Esma K.'nin kolundaki 8 bileziği zorla alarak kripto para borsasında yatırım yaptı.

Esma K., kaybolan mücevherlerin ardından eşi D.K.'dan boşanmak için dava açtı. Beyşehir Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada hakim, Davut K.'nın eşinin bileziklerini zorla alıp kripto para borsasında harcadığını ispatladı.

MAHKEME BİLEZİKLERİ ALAN EŞİ SUÇLU BULDU

Mahkeme, Davut K.'nın eşinin mallarına zorla el koyması ve bunları kaybetmesi nedeniyle kusurlu olduğuna hükmetti. Bununla birlikte, Esma K.'nın da eşine karşı hakaretlerde bulunduğu belirtilerek, çiftin boşanmasına karar verildi.

'KAYBEDİNCE BİZE ZARAR VERMEYE KALKTI'

Esma K., yaşadıklarını şu sözlerle dile getirdi:

"Gecenin 03.00'ünde geldi. 'Ben bunaldım, sıkıldım' dedi. 'Bilezikleri ver bana' dedi. Ben 'vermek istemiyorum' dedim. Gecenin 03.00'ünde bilezikleri aldı. 03.30'da ise evi terk etti. 8 adet 35 gramlık bilezik aldı, hepsini kaybetti. Onlar bitene kadar bir hafta eve gelmedi. Sonra geldiğinde telefonda borsayı takip ettiğini gördüm. Kaybedince de telefonu yere attı, bize zarar vermeye kalktı."

KARAR EMSAL OLACAK

Esma K.'nın avukatı Taha Burak Özkan, verilen kararın önemli olduğunu belirterek, "Eşlerin birinin dahi rızasının olmadan ortak tasarrufta bulunulan mallar üzerinde bireysel tasarrufta bulunulmaması gerekiyor. Burada davalı erkek zorla bilezikleri alıp kaybetmiş, eşinin yaralanmasına sebep olmuş, ağır kusurlu sayılmıştır" dedi.

Avukat Özkan, bu kararın emsal niteliğe sahip olduğunu vurgulayarak, "Karar, farklı davalarda da örnek gösterilebilir. Kusur oranı ve delil değerlendirmesi doğru yapılmıştır. Eşlerin birbirinden gizli biriktirdiği para veya yatırım da boşanma sebebi olabilir" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar