Avustralya'da iki helikopterin havada çarpıştığı anın görüntüleri ortaya çıktı! Bu kadar da olmaz dedirten detay

Avustralya'da iki helikopterin havada çarpıştığı anın görüntüleri ortaya çıktı! Bu kadar da olmaz dedirten detay
Avustralya'nın Gold Coast şehrindeki Sea World tematik parkının yakınlarında iki helikopter çarpıştı. Kazayla ilgili soruşturma sürerken, görgü tanıklarının ifadeleri ortaya çıktı.

Avustralya''nın Gold Coast şehrinin Broadwater bölgesinde geçtiğimiz ocak ayında iki helikopter havada çarpıştı. Çarpışmanın ardından helikopterlerden biri yere çakıldı diğeri ise hasar alsa da başarılı bir iniş gerçekleştirdi. Görgü şahitleri, kazadan önce helikopterlerden birinin indiğini diğerinin ise kalkışta olduğunu belirtti. Kazaya ilişken soruşturma devam ederken hazırlanan ön rapordaki ifadeler dikkat çekti.

Avustralya Ulaşım Güvenliği Bürosu, iki helikopterin havada nasıl ve neden çarpıştığına dair ön soruşturmanın ayrıntılarını yayımladı. Başkomiser Angus Mitchell, karaya inen helikopterin pilotunun telsizden havalanan pilottan bir çağrı duymadığını söylediğini belirtti.

YOLCU PİLOTU SON ANDA UYARDI

Helikopterde bulunan yolculardan biri tesadüfen camdan manzarayı çektiği sırada kazayı kaydetti.Yolcunun helikopterin kendilerin çarpmak üzere olduğu anları fark ettiği ve pilotu uyarmak için hamle yaptığı görüldü. Olay yerine kısa sürede çok sayıda polis ve sağlık görevlisi sevk edildi.

Öte yandan meydana gelen helikopter kazasında 4 kişi hayatını kaybetmiş, 9 kişi ise yaralanmıştı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar