Bu iş alanlarına özel 2.840 TL ödeme! Başvuru şartları nelerdir ve nasıl yapılır?

Bu iş alanlarına özel 2.840 TL ödeme! Başvuru şartları nelerdir ve nasıl yapılır?
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), yeni bir genelge yayınlayarak başvuru gerçekleştiren vatandaşların hesaplarına 2 bin 840 TL ödeme yapacağı konusunda bir duyuru gerçekleştirdi.

Pandemi şartları dolayısıyla ekonomik sıkıntı çeken vatandaşlara devlet tarafından destekler verilmeye devam ediyor. Sosya Güvenlik Kurumu öncülüğünde verilen destekler vatandaşı memnun ediyor. SGK, ekim ayında yapılacak ödeme ile ilgili bir duyuru yaptı.

T.C. kimlik numarasıyla başvuru yapan vatandaşlar aylık 2.840 TL ödeme alabilecek. Peki hangi şartlarda ödeme yapılıyor?  SGK’nın yaptığı duyuru ile  birlikte  anlaşılıyor ki; çocuk parası, aile ve çocuk yardımı, cenaze parası ve iş görmezlik maaşı gibi birden fazla kalemlerde yardım yapılmaktadır.
Bu minvalde SGK tarafından Ekim ayı içerisinde vatandaşlara ödenmesi beklenen devlet yardımları konusunda açıklama yapıldı. Başvurularını gerçekleştiren vatandaşlar mevcut şartların sağlanması halinde birden fazla kalemdeki devlet yardımından faydalanabilecekler.

EKİM AYINDA VERİLECEK DEVLET DESTEKLERİ NELER?

RAPOR PARASI ÖDEMESİ

Çalışma hayatına devam eden ya da çalışmayan vatandaşlara özel devlet tarafından farklı kalemlerde ödeme yapılmaktadır. Söz konusu kalemlerden birisi ise rapor ödemesidir. Doğum gerçekleştiren ve annelik iznine ayrılmış olan kadınların raporlu bulunduğu süre baz alınarak 2 ayın üzerinde olmaması koşulu ile rapor parası ödemesi gerçekleştirilmektedir. Anne olan kadınların rapor parasından yararlanabilmesi için çalışma hayatına geri dönmesi şartı aranmaktadır. Aynı zamanda yarım gün çalışma süresi kapsamında çocuklarını kreşe vermek zorunda kalan anneler kreş ödemesi almaktadır. 

EV HİZMETİNDE ÇALIŞANLARA PRİM DESTEĞİ

Kadın ya da erkek olması farketmeksizin, ev hizmetinde çalışan kişilere devlet tarafından prim desteği sağlanmaktadır. Bir ay içerisinde 10 günden az ya da 10 gün üzerinde çalışma durumuna göre işlemler yerine getirilirken, 10 gün süresinin altında çalışanlar iş kazası ve meslek hastalığı bakımından sigortalı olarak görülmektedir. 10 günden az çalışma gösteren kişilerin prim ödemeleri iş verenler tarafından yapılmaktadır. fakat sürenin uzatılmasından yana olanlar aynı ayı takip eden son güne kadar taleplerini gerçekleştirmeleri halinde uzun vadeli emeklilik için prim ödeyerek ve ya genel sağlık sigortasına prim ödenmesi ile sağlık hizmetinden faydalanabilmektedir.

(ilan365.net)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar