Bu illerde yaşayanlar dikkat! Hesaplara paralar yatmaya başladı

Bu illerde yaşayanlar dikkat! Hesaplara paralar yatmaya başladı
Evde bakım aylığı alan vatandaşlara çok önemli bir duyuru yapılarak ödemelerin yapıldığı belirtildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bakıma ihtiyaç duyan engelli ve hasta vatandaşların bakımını sağlayan yakınlarına maddi destek veriliyor. Verilen maaşlar ise devlet tarafından sosyal destek ödemesi altında vatandaşların hesaplarına yatırılıyor. İşte ayrıntılar...

Songazetesi.com'da yer alan habere göre, söz konusu destek ödemeleri il il olarak vatandaşların hesaplarına aktarılıyor. Evde bakım maaşı alan vatandaşlar bu ödemeleri yakından takip ediyor. Evde bakım yardımı alan milyonlarca hane ödemelerin hangi illere yattığını merakla takip edilirken ödemelerin hangi illere yattığı evde bakım aylıklarının sorgulamasının nasıl yapılacağı merak konusu oldu.

BU İLLERDE ÖDEME YAPILDI

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından evde engelli, yaşlı ve bakıma hasta vatandaşların bakımını üstlenen yakınlarına sağlanan destek ödemeleri 27 Ocak 2022 tarihi itibariyle birçok il için yatırıldı.

Şu illerdeki vatandaşların hesabına ödemeler yatırıldı:

Tokat, Kırklareli, Sivas, Aksaray, Çanakkale, Zonguldak, Manisa, Bilecik, Karabük, Muğla, Kocaeli, İstanbul, Amasya, Osmaniye, Sakarya ve Ordu, Uşak, Afyonkarahisar, Antalya, Diyarbakır, Balıkesir, Samsun, Mersin, Çorum, Bursa, İzmir, Kırıkkale, Düzce, Bolu, Adana, Kayseri, Gaziantep ve Hatay Bunun yanı sıra ay sonuna kadar tüm illerdeki hak sahiplerinin hesaplarına paraların yatacağı bildirildi.

SORGULAMA NASIL YAPILACAK?

Evde bakım ödemelerinin yatıp yatmadığını kontrol etmek isteyen vatandaşlar ise aylık sorgulamalarını e-Devlet üzerinden yapabiliyor. Maaş sorgulaması, e-Devlet arama motoruna ‘Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama’ yazılarak bakılabiliyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar