Bu illerde kar ve soğuk hava etkisini gösteriyor

Bu illerde kar ve soğuk hava etkisini gösteriyor
Erzurum, Ardahan, Kars ve Tunceli illerinde kar yağışı görülürken, Iğdır'da ise soğuk hava etkisini sürdürdü.

Erzurum'da gece sıfırın altında 10 derece ölçülen hava sıcaklığı, sabah saatlerinde kar yağışıyla birleşerek il merkezini beyaza bürüdü. Şehirdeki kaldırım ve yollar buzlanma nedeniyle kaygan hale geldi, park halindeki araçların camları buz tuttu ve bina çatılarında sarkıtlar oluştu. Sabahın erken saatlerinde işe giden vatandaşlar araçlarındaki kar ve buzları temizledi.

Ardahan'da da soğuk hava ve kar yağışı etkili oldu. Kısa süreli olarak yaşanan kar yağışı nedeniyle şehirde yol ve kaldırımlarda buzlanma oluştu. Soğuk hava koşulları sebebiyle bazı vatandaşlar Milli Egemenlik Parkı'ndaki güvercinlere yiyecek vererek onlara yardımcı oldu.

Tunceli'de sabah saatlerinde etkili olan kar, caddeleri ve sokakları beyaza bürüdü. Bazı vatandaşlar park halindeki araçlarının üzerinde biriken karları temizledi. Belediye ekipleri, sorumluluk alanlarında kar küreme ve tuzlama çalışması gerçekleştirdi.

Iğdır'da yüksek kesimlerdeki köylerde gece sıfırın altında 10 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı nedeniyle çatılarda oluşan buz sarkıtları 2 metreyi aştı. Köy sakinleri, buz sarkıtlarını kırmaya çalıştı.

Kars'ta ise kar yağışı ve soğuk hava etkili oldu. Şehirde yaşanan kar yağışıyla birlikte soğuk hava bitki ve ağaçları kırağıyla kapladı. Vatandaşlar, araçlarını soğuktan korumak için battaniye ve halılarla örtmeye çalıştı. Akyaka ilçesinde de kar yağışı etkili oldu ve ilçe merkezi beyaza büründü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar