Bu ilde ekmek alan fiyata inanamadı: 3 liranın altına düşürdüler

Bu ilde ekmek alan fiyata inanamadı: 3 liranın altına düşürdüler
Tüm Türkiye'de artan enflasyon ve girdi maliyetlerine nedeniyle ekmek fiyatları 5 liranın üzerine çıkarken, Çankırı'da fırınların girdiği rekabet müşterilere yaradı. Şehrin bazı fırınlarında ekmeğin fiyatı 2 lira 75 kuruşa kadar düştü.

Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte pide fiyatları tartışma konusu olurken, fırıncılardan gelen açıklamalar pide fiyatlarının 10 lira seviyesinde olacağını gösterdi.

Türkiye İstatistik Kurumu''na (TÜİK) göre Tüketici fiyatları şubat ayında yüzde 3.15 artarken yıllık bazda 55.18 oldu. Gıda fiyatlarına gelen zamlar rekor kırdı.

PİDE FİYATLARI EL YAKACAK

Ramazan gelirken gıda fiyatlarında yine büyük zamlar geleceği belirtiliyor. Ramazan ayının olmazsa olmazı olarak gösterilen pide fiyatları bu sene el yakacak. İllere göre değişiklik gösteren pide fiyatları 10 ile 20 lira arasında değişiyor.

İKİ ŞEHİR ÖNE ÇIKTI

Çankırı ve Kastamonu''da ise ekmek fiyatları düşüşe geçti. Ekmek fiyatlarının üşme nedeni fırıncılar arasındaki rekabet oldu.

Kastamonu''da yapılan zam ile 200 gram ekmeğin fiyat 5 TL''ye yükseltilmişti. Kentte, 5 TL''den satılan 200 gram ekmeğe ise fırıncılar arası yaşanan rekabet sonrasında bazı market ve fırınlarda 4 TL''ye düştü.

Çankırı ilinde de yaşanan rekabet sonrası ekmek 2 lira 75 kuruşa kadar düşürüldü.

Kastamonu''da pide fiyatları ise 10 lira, yumurtalı pide fiyatı 12.5 lira olarak belirlendi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar