Bu fiyatın altındaki baklavalara dikkat! İşte hileli baklava

Bu fiyatın altındaki baklavalara dikkat! İşte hileli baklava
Ramazan Bayramı yaklaşırken, geleneksel tatlıların başında gelen baklavanın kilo fiyatı 700 liraya kadar yükseldi. 650 liranın altındaki baklavaların tereyağı yerine margarin kullanılarak yapıldığına dikkat çeken tatlıcılar uyardı.

İzmir merkezli bir baklava firmasının sahibi olan Veysel Murat, kaliteli bir baklavanın üretim sürecini ve önemini vurgularken, baklavanın yapımında kullanılan ham maddelerin ve ustalığın lezzeti belirlediğini ifade etti. Murat, kaliteli bir baklavanın sade yağ ve birinci sınıf kuruyemiş kullanılarak yapıldığını ve sade yağın lezzeti ortaya çıkardığını dile getirdi.

8.jpg

Piyasada daha ucuz fiyatlarla satılan baklavaların hileli olduğunu belirten Murat, vatandaşları bu tür ürünlerden uzak durmaları konusunda uyardı ve sağlıklı ürünlere yönelmeleri gerektiğini söyledi.

Geçen bayrama göre baklava fiyatlarının arttığını belirten Murat, şu anda fıstıklı baklavanın kilosunun 700 liradan satıldığını ifade etti. Murat, geçen seneki bayramda bu fiyatın 400 lira civarında olduğunu hatırlattı.

Baklava fiyatlarının belirli bir standartın altına düşmemesi gerektiğini vurgulayan Murat, iyi bir baklavanın kilosunun 650 liradan aşağı olmaması gerektiğini söyledi. Bu fiyatın altındaki baklavaların içinde mutlaka hile olduğunu belirten Murat, tereyağı yerine margarin kullanıldığını dile getirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar