Bu evlere ulaşmak için 170 basamak çıkıyorlar

Bu evlere ulaşmak için 170 basamak çıkıyorlar

Samsun'un Canik ilçesi Derbent Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar evlerine ulaşabilmek için 170 basamak merdiven çıkmak zorunda.

İYİ Parti Canik İlçe Başkanı Saydam Bayram, Samsun'un Derbent Mahallesi’ni ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Evlerine ulaşabilmek için 170 basamak çıkmak zorunda kaldıklarını belirten mahalle sakinleri, yolun yapılmamasına tepki gösterdi.

Mahalle sakinleri tepki göstererek "Cenazemizi biz aşağıda yoldan kaldırıyoruz. Buraya cenaze gelmiyor, bu mahallede başka hiçbir şey yok. Yangın çıktığında itfaiye yok" ifadelerini kullanarak bu durumdan mağdur olduklarını dile getirdi.

İYİ Parti Canik İlçe Başkanı Saydam Bayram, Samsun'un Derbent Mahallesi’ni ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Evlerine ulaşabilmek için 170 basamak çıkmak zorunda kaldıklarını belirten mahalle sakinleri, yolun yapılmamasına tepki gösterdi.

Mahalle sakinlerinden Ali Kemal Kol, merdivenlerden dolayı itfaiye gelmediğini, cenazelerini bile kaldıramadıklarını söyledi.

Kol, şöyle devam etti:

"Buraya gelen adam 170 tane merdiven çıkacak. Sadece şuradan, buranın dolmuşu yok bu mahallenin. Bu mahallede dolmuş yok. Buraya gelen adam, önce aşağıda Kirazlık arabasına binecek, toprak kayması oldu. Şu evi bastı, bu evin temelleri, alttaki evin altına gidin bakın orası hep yıkılmış.

Yukarından aşağıya geliyor, cenazemiz oldu ambulans gelmedi bize, gelemedi. Cenazemizi biz aşağıda yoldan kaldırıyoruz. Buraya cenaze gelmiyor, bu mahallede başka hiçbir şey yok. Yangın çıktığında itfaiye yok. Bakın şu evin sahibine felç vurdu. Ambulans çağırdık, ambulans buraya geldi, doktorlar 'biz dediler bunu buradan aşağıya indiremeyiz' dediler.

'Risk alamayız, burada düşer sedyeden' dediler adamı bıraktılar gittiler. 'Siz dediler aşağıya indirin biz alalım öyle gidelim' dediler. Adamı buradan köylüler indirdi, bu mahallenin milleti toplandı adamı ambulansa koyup hastaneye getirdiler. Ben burada 30 yıldan beri oturuyorum. Ben belediye başkanının yanına en son gittim, bana dediği kelime '3 sene önce içinde burayı sizden alacaklar, siz burayı boşaltın satın'. 'Ben buraya 13 trilyon para ayırmışım, şu mahallenin 17 metre genişliğinde yol vuracağım' dedi ben oraya. 17 metre yolu ne edecek bu mahalle. Bu aşağıdaki gitsinler ölçsünler 17 metre var mı genişliği. Daire başı 100 bin lira biçmişler buraya, her daireye 100 bin lira, TOKİ’den ev verecekler, dedim ki TOKİ’nin evi kaç lira, 1 milyon 500 bin lira, 1 milyon 400 bini ben nereden vereceğim size?"

"50 YILDIR BU EZİYETİ YAŞIYORLAR"

İYİ Parti Canik İlçe Başkanı Saydam Bayram ise şunları söyledi:

"Bu insanlar 50 yıl önce gelmişler, 50 yıldır bu eziyeti yaşıyorlar burada ve hiç kimse el atmamış bu insanların mağduriyetine. İnsanları dinliyorsunuz, kanser olanı var, diyalizde olanı var, yol görüyorsunuz bir yol yapılmış, yukarıya çıkmanız eziyet, aşağıya inmeniz bir başka eziyet. Yerel seçimler var önümüzde, bu yerel seçimler de artık vicdanınızı elinize koyun, bana olmuyor demeyin, bakın insanları, yarın kime ne olacağının hiçbir garantisi yok bu ülkede, hele de Canik’te yaşıyorsanız, canınızı evinize sağlam götürebiliyorsanız şükreder durumdayız."

75f70810-b1a7-42e2-91f6-42de3bd270d0-w.webp