Bu evler sadece 1 dolara satılacak! 200 konut satışa çıkarıldı

Bu evler sadece 1 dolara satılacak! 200 konut satışa çıkarıldı
Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Baltimore şehrinde, terk edilmiş evlerin şehir sakinlerine sadece 1 dolarlık bir fiyatla satılacağı bir proje başlatıldı. Bu proje, suç oranlarının yüksek olduğu ve boş evlerin fazla olduğu mahallelerin yeniden canlandırılmasını hedefliyor.

ABD'nin Maryland eyaletinde bulunan en kalabalık şehirlerinden birinde, bazı mahallelerdeki terk edilmiş evler artık sadece 1 dolar gibi düşük fiyatlarla yerel sakinlere sunulacak.

Bu uygulamanın temel amacı, problemli mahallelerin yeniden canlandırılması ve toplumun refahının artırılması olarak belirtiliyor.

terk-edilmis-evler-1-dolara-satilacak-91b9yiox.webpMaryland'daki yüksek suç oranları, bazı mahallelerde boş evlerin artmasına neden olurken, Baltimore'da yaklaşık 15 bin terk edilmiş ev olduğu tahmin ediliyor.

Bu hafta onaylanan 1 dolarlık ev projesi, belediyenin yaklaşık 200 konutu kapsayan bir girişimidir. Bu mülkler, evlerini yeniden inşa edip burada yaşamayı taahhüt eden Baltimore yerlilerine satılacaktır.

Programın temel amacı, Baltimore yerlilerini düşük maliyetli konut satın almaya teşvik etmektir. Ancak yerel haberlere göre, sivil toplum kuruluşları da boş evleri 3 bin dolara satın alabileceklerdir.

Bloomberg'in raporuna göre, belediye, inşaat kredisi için ön onay alan kişilere 50 bin dolarlık restorasyon hibesi sunmaktadır.

b4c3bb82c2421828d3690a6bf080be31.webp

Baltimore, 1970'lerde benzer bir konut projesini hayata geçirmiş ve ev sahiplerine, restorasyon yapmayı taahhüt etmeleri durumunda 1 dolarlık terk edilmiş mülkleri alma fırsatı vermiştir.

Proje Baltimore Belediye Başkanı Brandon Scott tarafından desteklenirken, bazı belediye meclis üyeleri tarafından eleştirilmiştir. Baltimore Belediye Meclisi Başkanı Nick Mosby, projenin daha yoksul insanların şehir dışına taşınmasına neden olabileceği endişesini dile getirmiştir.

Ancak belediye konut yetkilileri, Baltimore yerlilerinin evlere ilk öncelikli erişimlerine izin vermek için 90 günlük bir süre tanındığını belirtmişlerdir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar