Bu boş arazide kaç kişinin yaşadığını tahmin edemezsiniz! YSK’ya itiraz edildi kabul edilmedi… Arsa sahibinin bile haberi yok.

Bu boş arazide kaç kişinin yaşadığını tahmin edemezsiniz! YSK’ya itiraz edildi kabul edilmedi… Arsa sahibinin bile haberi yok.
Adıyaman’ın Kahta ilçesinde 5 dönümlük boş arazide kayıtlı 134 seçmen olduğu ortaya çıktı. Skandal sonrası Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz edildi, kabul edilmedi.

Depremden etkilenen Adıyaman’ın Kahta ilçesindeki beş dönümlük arsada 134 seçmenin kayıtlı olduğu ortaya çıktı. Adıyamanlı da olmayan seçmenlerin durumuna ilişkin Yeşil ve Sol Gelecek Partisi’nin, (Yeşil Sol Parti) Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) yaptığı itiraz reddedildi.

NAVİGASYON AÇARAK TESPİT ETTİ

Kahta ilçesine bağlı Girne Mahallesi, Yunus Emre Caddesi, 1 Nolu Sokaktaki boş arazideki seçmenlere ilişkin konuşan Yeşil Sol Parti Kahta İlçe Başkanı Mehmet Saik Dilek, boş arazideki seçmenleri nasıl tespit ettiklerini Gerçek Gündem’den Sema Kızılarslan’a şu şekilde anlattı:

“Araziyi, seçim komisyonundan Yağmur isimli arkadaşımız tespit etti. Ardından beni bilgilendirdi. ‘Bu adreste seçmeni yoğunluğu var, adresi biliyor musun?’ diye sordu. Verilen adres, benim oturduğum sitenin üst sokağı. Adresi bildiğim için adreste bu kadar seçmen yoğunluğunun olması imkansızdı. Emin olmak için navigasyon açarak adresi tespit ettik. Yağmur arkadaşımızın öngördüğü gibi adres orasıydı.

134 KİŞİNİN ORADA OLMASI İMKANSIZ BİR ŞEY

Boş olan yer 5 dönümlük bir arsa. 5 yıl önce çay ocağı olarak kullanılıyordu. Arazide küçük bir yapı ve lavabo var. Şahıs olarak 134 kişinin orada olması imkansız bir şey.

Her gün önünden geçtiğim bir yer, 5 yıldır orada bir insan bile görmedim. Arsa sahibini tanıdığım için onu da bilgilendirdim. Haberinin olmadığını, çok şaşırdığını ve daha önce yerel seçimlerde muhtarlık seçimi için bunun yapıldığını söyledi. Fakat şu anki durumdan haberinin olmadığını da belirtti.’’

FARKLI İLLERİN KÜTÜĞÜNE KAYITLI SEÇMENLER VAR

Seçmenlerin yaşının 20 ila 30 yaş arasında değiştiğini söyleyen Dilek, ‘‘4 kişi hariç kalan seçmenler, Adıyaman nüfusuna kayıtlı değil. Konya, Maraş, Kütahya, Isparta gibi farklı illerin kütüğüne kayıtlı seçmenler var” dedi.

Dilek, söz konusu seçmenlerin depremin ardından ilçeye gelen kamu personelleri olabileceğini tahmin ettiğini söyledi.

Dilek, YSK’ye yaptıkları itirazın ise süre aşımı nedeniyle kabul edilmediği bilgisini verdi.

HER TÜRLÜ SEÇİM HİLELERİNE BAŞVURUYORLAR

Konuya dair değerlendirme yapan Dilek, ‘‘Halk desteğini kaybeden iktidarlar, seçim hilelerine başvurur. Kendi iktidarlarını korumak için her türlü antidemokratik yöntemleri deneyeceklerdir. Aslında bu yöntemler iktidarın kaybetme korkusundan geliyor” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar