Bu bölgelerden araç almak isteyenler dikkat! 2. el araba hangi şehirlerden alınır, hangi şehirlerden alınmaz?

Bu bölgelerden araç almak isteyenler dikkat! 2. el araba hangi şehirlerden alınır, hangi şehirlerden alınmaz?
Özellikle 2. el araba almayı düşünen vatandaşlar hangi şehirlerden araç alınıp hangilerinden alınmayacağını merak ediyor. İşte bir motor ustasından 2. el araç tavsiyeleri...

Ekonomik sebepler dolayısıyla sıfır araba almayı tercih etmeyen pek çok vatandaş gözünü 2. el araç piyasasına dikmiş durumda. Vatandaşların 2. el araçlar hakkında en çok merak ettiği konulardan biri ise 2. el araçların hangi şehirlerden alınabileceği ve hangi şehirlerden alınmayacağı konusu oldu. İşte 2. el araç alımı hakkında bir motor ustasının tavsiyeleri...

2. EL ARAÇ HANGİ ŞEHİRLERDEN ALINMALI?

Özellikle Antalya'da doğup büyümüş bir otomobilin yıllarca yemiş olduğu sıcak pek hayra alamet olarak ifade edilmez. Tam tersine Erzurum'dan alınacak arabanın da yediği soğuk da iyi olarak ifade edilmemekte. Yine bir noktada sıkışık olan İstanbul trafiğinde dur kalk yapmış bir otomobilin motor çalışma saati farklı olarak bilinmekte.

ikincieluyap11.jpg

Örnek olarak, Afyon'da bir otomobil 10 kilometre mesafeyi 10 dakikada almaktadır. Ancak İstanbul'da söz konusu süre bir saati bulabilir. Ayrıca araç göstergede kilometre yapmamış ancak kullanılan yağın değişimi kilometre saatine uyarak yapılmıştır.

MOTOR ÇALIŞMA SAATİ OLDUKÇA ÖNEMLİ

Yine Afyon'da bulunan aracın motoru bir noktada daha temiz bir motordur. Motor çalışma saati gerçekten oldukça önemlidir. Ancak şu da önemlidir ki; bir otomobil uzun yıllar küçük bir şehirde bulunmuş ve sonradan kalabalık bir şehre getirilip yine orada satışı yapılıyor olabilir. Bu sebeple aracın uzun yıllar hangi şehirde kaldığını da araştırmak gerekebilir.

SICAK BÖLGELERDEN ALINAN ARAÇLARA DİKKAT!

Özellikle sıcak bölgelerden alınan otomobillerde kozmetik ile ilgili sorunlar gözlemlenebilir. Özellikle güneş yanığı, torpido çatlaması, döşemelerin solması ve vernik atması gibi sorunlar görülebilir. Yine çok sıcak bölgelerden alınacak bir otomobilin motoruna da detaylı bir şekilde inceleme yaptırmak gerekebilir.

NEM ORANI YÜKSEK YERDE KULLANILAN ARAÇLARDA METAL AKSAMLAR ZAYIFLAMIŞ OLABİLİR

Araç nem oranı yüksek, denize çok yakın mesafede bulunan ya da sürekli yağış alan bir bölgede kullanılmış ise, metal aksamları zayıflamış ve çürümeye başlamış olabilir. Yine sel geçmişi olan bölgelerden araç alırken çok daha detaylı bir araştırma içine girilmesi gerekir.

ARACIN SÜRÜLDÜĞÜ BÖLGENİN YOLLARI BİLE ÖNEMLİ

Ayrıca yolları parke taşı ile döşenmiş bir şehirden otomobil de yine alt düzen ile ilgili sorunlar yaşatabilir. Örneğin çok küçük ilçeler, kasabalar, köyler bunlardan bazıları olabilir.

Bunun yan sıra soğuk bölgelerden alınan otomobilin motorunda daha fazla aşınma oluşmuş olabilir. Yani motorun ömrü bir noktada daha kısa olur ifadesi kullanılabilir. Çünkü soğuk yağ ile motor çalıştırılmıştır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar