Bu bitkiyi mutfağınızdan eksik etmeyin! Her derde deva

Bu bitkiyi mutfağınızdan eksik etmeyin! Her derde deva
Kekik içerdiği yüksek antioksidan değerleri sayesinde doğal bir antibiyotik olarak sayılır.

Kekiğin çayını hazırlamak ve faydalarından yararlanmak için ilk olarak bir tutam kekiği su içerisine ekleyin ve üzerine 1 dilim limon bırakarak 5 dakika suyu kaynamaya bırakın. Daha sonra bir bardağa suyu süzerek alın ve içerisine bal ekleyin. Bu şekilde kekik çayını her gün tükettiğinizde işte şu faydalarından yararlanabilirsiniz:

Bağışıklığınız güçlenecek:

Kekik içerdiği yüksek antioksidan değerleri ve vitamin değerleri sayesinde tam bir sağlık deposudur. Kekiğin çayının kaynatılıp içilmesi halinde bağışıklığınız güçlenir ve özellikle dönemsel hastalıklara karşı vücudunuzu korumaya alırsınız.

Mide ağrılarına iyi gelir:

Kekik özellikle mide ağrılarını geçirme konusunda oldukça güçlüdür. Kadınlara regl dönemi oluşan ağrıları da geçiren kekik, doğal bir ağrı kesici olarak ağrılara karşı kullanılabilir. Kekik çayını tüketirken dikkat edilmesi gereken durum ise dozun üzerinde kullanmamaktır.

Virüslere karşı vücudu korumaya alır:

Kekik çayı hem antibakteriyel hem antimikrobiyal özellikler taşır. Aynı zamanda mantara karşı direnç gösterdiği de bilinmektedir. Vücudunuza bulaşarak sizler hasta eden herhangi bir virüse karşı kekik çayından yardım isteyebilirsiniz. Kekik çayı virüslere karşı vücudunuzu koruma altına alır ve virüs bulaşma riskini de aza indirger.

Sinirleri yatıştırır:

Kekik çayı sinirleri yatıştırma konusunda da oldukça etkilidir. Sinirleri yatıştıran yapısı sayesinde kekik çayı hem daha rahat uykuya damanızı hem de gün içerisinde daha enerjik hissetmenizi sağlar. Sinirlerin çevresindeki toksinleri temizleyen kekik çayı sinirleri bu şekilde rahatlatır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar