Bu bitki adeta mide dostu

Bu bitki adeta mide dostu
Zencefil hastalıklardan korunmak hem de bağışıklık sistemini güçlendirmek için sık sık kullanılırken doğal tedavi yöntemi olarak tercih ediliyor.

Tropik ve yarı tropik iklimlerde doğal olarak yetişen zencefil, Hindistan ve Çin'de yoğun olarak kullanılmasına rağmen küresel ölçekte geniş bir kullanım alanına sahiptir. Özellikle ılıman iklim bölgelerinden biri olan Akdeniz'de üretilen zencefil, Türk tüketicilerine alternatif bir tedavi seçeneği sunuyor.

Zencefilin genellikle kış aylarında soğuk algınlığı için tercih edildiğini belirten Aromaterapi Uzmanı Abdusselam Olgun, bu bitkinin toz halinde tüketilmesinin yaygın olduğunu ifade etti. Olgun, zencefilin soğuk algınlığının yanı sıra astım, bronşit, nefes darlığı gibi sağlık sorunlarında da etkili olabileceğini vurgulayarak, en belirgin faydalarının bulantı ve mide problemlerine olduğunu söyledi.

Zencefilin kanser tedavisinde de kullanılabileceğine dikkat çeken Olgun, Amerika'da yapılan bir araştırmaya göre zencefilin meme kanseri, pankreas kanseri gibi hastalıkları tedavi edebileceğini belirtti. Ancak bu kullanımın mutlaka hekim kontrolünde yapılması gerektiğini vurguladı.

Özellikle gebelerde görülen mide ağrısı, bulantı ve şişme gibi şikayetler için taze zencefilin önerildiğini ifade eden Olgun, sabahları aç karna bir badem tanesi kadar taze zencefil tüketmenin faydalı olabileceğini söyledi. Aynı zamanda, yolcuların da benzer şekilde zencefil tüketerek bulantı sorununu hafifletebileceklerini belirtti.

Olgun, zencefilin farklı formlarının farklı amaçlar için kullanılabileceğini, taze zencefilin genellikle mide ve bağırsak rahatsızlıkları için tercih edildiğini, zencefil tozunun ve kökünün ise soğuk algınlığı şikayetlerinde daha etkili olabileceğini açıkladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar