Brokolinin faydaları nelerdir

Brokolinin faydaları nelerdir
İçerdiği antioksidanlar ile hücre hasarını engellemeye yardımcı olan brokoli, inflamasyonu önleyerek tüm vücudu koruma altına alır.

Glukorafanin adlı madde sindirim sırasında güçlü bir antioksidan olan sülforafana dönüşür. Araştırmalara göre, sülforafanın kan şekerini düşürmeden kolesterolü dengelemeye, hücresel tahribatın azalmasından kronik hastalıkların gelişmesini önlemeye kadar pek faydası bulunur. Lutein ve zeaksantin antioksidanlarıyla da göz sağlığınızı korumaya yardımcıdır.

Brokoli, kaempferol flavonoid sayesinde vücuttaki tüm inflamasyonu azaltmada önemlidir. Tütün kullanan bağımlılar üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, brokoli yiyenlerde belirgin oranda inflamasyonda azalma görülmüştür.

Kanseri önlemede mucize bir besin yok. Ama sebze ve meyvelerin kanserden korunmada destek olduğu kabul edilir. Biyoaktif bileşenleri içeren brokoli, pek çok turpgil ailesinden gelen sebzeler gibi kronik hastalıklara karşı kalkan görevi görür. Çeşitli araştırmalar, brokolinin meme, prostat, mide, kolarektal, böbrek ve mesane kanserlerini önlemede ve tedavisi sırasında destek olduğunu belirtmiştir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar