Brezilya basınından olay iddia: Jorge Jesus ve Vitor Pereira takımları değiştirecek!

Brezilya basınından olay iddia: Jorge Jesus ve Vitor Pereira takımları değiştirecek!
Fenerbahçe'de 2 dönem teknik direktörlük görevi yürüten Vitor Pereira, Brezilya ekibi Flamengo ile son 4 ayda final aşamasında 4 kupa kaybetti. Bugün yapılan açıklamada Pereira'nın görevine son verildiği bildirilirken, ünlü teknik adamın yeniden Fenerbahçe'ye dönüşü için de olay yaratacak bir iddia ortaya atıldı.

Coşkun Çelik / Günboyu 

Fenerbahçe''de iki dönem görev almasına karşın şampiyonluk başarısı yakalayamayan, buna karşın sarı-lacivertli takıma getirdiği oyunculardan kazanılan yüksek bonservis bedelleri nedeniyle taraftarın sevgilisi haline gelen Vitor Pereira için işler Brezilya''da da beklenildiği gibi gitmedi. 

Sezon başında ülkenin en büyük kulüplerinden biri olan Flamengo''nun başına geçen Portekizli çalıştırıcı, son 4 ayda final aşamasında 4 kupa kaybederek taraftarın öfkesini üzerine çekerken, kulübün sosyal medya hesabından yapılan paylaşım ile Vitor Pereira ile yolların ayrıldığı duyuruldu. 

Güney Amerika kıtasının en köklü kulüplerinden biri olan Flamengo Kulübü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Teknik direktör Vitor Pereira ve yardımcılarının artık Flamengo''nun başında olmadığını bildirir, kendisine ve ekibine çalışmalarından dolayı teşekkür eder ve kariyerinde başarılar dileriz" ifadelerini kullandı. 



"JORGE JESUS İLE YER DEĞİŞTİRECEKLER"

Söz konusu gelişmelerin ardından aylardır Fenerbahçe''den ayrılıp ayrılmayacağı merakla beklenen Jorge Jesus için de olay yaratacak iddialar ortaya atıldı.

Türkiye''de mutsuz olduğunu geçtiğimiz aylarda Brezilya basınına yapmış olduğu açıklamalarda ifade eden Jesus, ülkenin soğuk havasından şikayet etmişti. Tecrübeli teknik adam ile Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç arasında da bir gerilimin olduğu haberlere yansırken, son yaşanan Beşiktaş mağlubiyeti ve derbi maçlarda alınan başarısız sonuçlar taraftarın da öfkesini Jesus''un üzerine yöneltmiş durumda. 

Yaz aylarında Portekizli çalıştırıcı ile yalnızca 1 yıllık sözleşme yapan Fenerbahçe''nin, gelecek dönemde yoluna Jesus ile devam etmesi beklenmezken, Jorge Jesus''un kariyerindeki yeni durağının ise Brezilya Milli Takımı ya da Flamengo olacağı iddia edildi. 

Geçtiğimiz yıllarda Flamengo ile Güney Amerika kıtasının en büyük kupası olan Liberto Dores'' kazanma başarısı gösteren Jesus, Brezilyalı taraftarların da oldukça beğendiği isimler arasında yer alıyor. Flamengo''nun Fluminense''ye mağlup olduğu Carioca Ligi Finali rövanş karşılaşmasında Vitor Pereira için, "Flamengo''nun sana ihtiyacı yok" şeklinde tezahüratlar yapan ve istifa seslerini yükselten Flamengo tribünleri, yeniden Jorge Jesus''un takımın başına geçmesini bekliyor. 

FENERBAHÇE''DE 3. VİTOR PEREIRA DÖNEMİ YAŞANACAK MI?

Fenerbahçe''de ilk tecrübesini Nani ve Robin van Persie gibi yıldız transferlerin gerçekleştirildiği sezonda yaşayan Vitor Pereira, Şenoş Güneş''in Beşiktaş''ına şampiyonluk yarışında diş geçirememiş ve sezonu 2. tamamlayarak sarı lacivertli takıma veda etmişti. Ali Koç''un başkan seçilmesinin ardından 2. kez Fenerbahçe''ye büyük beklentilerle gelen Portekizli adam, uzun süre lider götürdüğü lig yarışında sezonun son kısmında alınan başarısız sonuçların ardından şampiyonluk başarısı gösteremedi. 

Buna karşın Vitor Pereira, Kim Min-Jae ve Miguel Crespo başta olmak üzere çok sayıda transfer başarısı ve sarı-lacivertli kulübe kazandırdığı bonservis bedelleri nedeniyle taraftarlar tarafından oldukça sevilen bir figür olmaya devam ediyor. Brezilya basınında yer alan iddiaya göre Fenerbahçe''de sezon sonunda Jorge Jesus ile yolların ayrılmasına kesin gözüyle bakılırken, Vitor Pereira''nın yeni durağının tekrar Türkiye olabileceği iddia edildi. 

TÜRK TARAFTARLARI KENDİ SİLAHLARI İLE AVLADILAR

Flamengo''da yaşanan başarısız sonuçların ardından kulübün Brezilyalı hayranları, sosyal medyada Türkler tarafından sıklıkla başvurulan bir yöntemi uygulayarak, Jorge Jesus''u kovdurmaya çalıştı. 

Türkiye''de büyük kulüplerin taraftarları, tuttukları takım ile transfer haberleri çıkan oyuncuları, mevcut kulüplerinden kovdurabilmek için o takımın taraftarıymış gibi sahte profiller yaratırken, yabancı yorumlarla kendi takımlarına transfer olmalarını istedikleri oyuncular için olumsuz eleştiriler getiriyor. 

Brezilyalı taraftarlar da benzer bir yola başvurarak, kendi takımlarının başına getirmek istedikleri Jorge Jesus için Fenerbahçe taraftarı taklidi yaptı ve sert eleştirilerde bulundu. Sarı lacivertli kulübe yönelik paylaşım yapan sayfaların altını yorumlarıyla dolduran Brezilyalı taraftarlar, Fenerbahçeli taraftar taklidi yaparak, türkçe yorumlarla Jorge Jesus''u kovdurmaya çalıştı.












 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar