Araba fiyatlarında böylesi görülmedi! Sıfır ve ikinci el otomobil fiyatlarında büyük çöküş

Araba fiyatlarında böylesi görülmedi! Sıfır ve ikinci el otomobil fiyatlarında büyük çöküş
Araba fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Hükümetin 6+6 hamlesi araba fiyatlarına büyük darbe vurdu. Sıfır araba ve ikinci el araba fiyatlarında büyük düşüş gerçekleşti. En çok düşüş ise sıfır araba fiyatlarında gerçekleşti. İkinci el araba fiyatları içinde tarih verdi. Piyasa uzmanları araba fiyatları için kritik tarihin ise 15 Eylül olduğunu ifade etti. Bazı galericiler araba fiyatlarının 15 Eylül sonrası düşeceğini ifade ederken bazı galericiler ise fiyatlara zam gelebileceğini ifade etti.

BÖYLESİ GÖRÜLMEDİ! ARABA FİYATLARINDA DARBE

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İMAS Başkanı Hayrettin Ertemel, "Yüzde 5-7 gibi bir gerileme meydana geldi. 6+6’dan çok yaz sezonunun gelmesi, ÖTV ile ilgili yapılan açıklamalar tüketicide bir beklenti oluşturmuştu.  6+6 genelgesi de yayınlanınca piyasanın duraksadığı gözlemlemeye başlandı" dedi.

Ertemel şu ifadeleri kullandı: Buna bağlı olarak fiyatlarda yüzde 5-7 arasında bir gerileme meydana geldi. Bu geçici bir süredir. Bizim tavsiyemiz bu süre içerisinde tüketicinin araba alım ihtiyaçlarını bir an önce karşılamasıdır. Evet sıfır araç ve ikinci el araçlar için bir alım tavsiyesi veriyoruz. Önümüzdeki günlerde sıfır araçlarla alakalı bu tedarikteki sıkıntı devam edecek. Bunun üzerine enerji maliyetlerinde ciddi bir artış bekleniyor. Bunları üst üste koyduğumuzda görüntü sıfır araçların tekrar yükseleceği işaretini veriyor. Sıfır araçlar yükseliş ikinci el araç fiyatları da yükselmekte. Bu durağanlıkta tüketicilere tavsiyemiz araç amaları yönündedir. Eylül ayından sonra tekrar araç fiyatları yükselişe geçebilir. Onun için 15 Eylül’e kadar bu durağanlıktan tüketicinin faydalanmasını tavsiye ediyoruz.  500 bin liralık araçta 25-30 bin lira civarında indirim oldu."

Otomotiv Sektörü Temsilcisi Göksel Erkoyucu ise şu ifadeleri kullandı:

"Karardan sonra bizim dış yatırımcı diye adlandırdığımız insanlar 6 bin km normal sıfıra göre değer kaybı yarattığı için beklenenin daha altında fiyatla araçlarını elden çıkarmak istediler. Yüzde 5-10 gibi indirimler piyasada var. Fiyatlar düştü demekten ziyade normalleşmeye başladı desek daha doğru olur."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar