Botsvana Almanya'yı 20 bin fil göndermekle tehdit etti

Botsvana Almanya'yı 20 bin fil göndermekle tehdit etti
Botsvana'nın Devlet Başkanı Mokgweetsi Masisi, fil avcılığını önlemek amacıyla av malzemelerinin satışına yönelik kısıtlamalar getirmek isteyen Almanya'ya karşı sert bir tavır sergiledi. Masisi, Almanya'yı 20 bin fil göndermekle tehdit etti.

Masisi, Bild gazetesine verdiği demeçte, Alman hükümetinin Afrika'da fil nüfusunu korumak için av malzemelerinin ve ekipmanlarının satışını yasaklama girişimini eleştirdi.

Botsvana Devlet Başkanı Mokgweetsi Masisi, ülkede yaklaşık 130 bin filin yaşadığını ve koruma çabalarının sonucunda fil nüfusunun arttığını belirtti. Ancak bu artışın, fil sürülerinin mülklere ve mahsullere zarar vermesiyle insan ölümlerine yol açtığını vurguladı.

2.webp

Masisi, avcılığın fil nüfusunu kontrol altına almak için etkili bir yöntem olduğunu savunarak, "Berlin'de oturup Botsvana'daki sorunlarımız hakkında fikir sahibi olmak çok kolay" dedi.

Ayrıca, Botsvana'nın mevcut fil nüfusunu azaltmak için Angola'ya 8 bin fil verdiğini hatırlatan Masisi, fil nüfusunun korunmasına yönelik faaliyetlere devam edilmesi durumunda Almanya'ya 20 bin fil gönderebileceklerini ifade etti.

1.webp

'ŞAKA YAPMIYORUZ'

Masisi, bu meseleyi ciddiye aldıklarını ve şakanın olmadığını vurgulayarak, Almanya'nın olumsuz cevabını kabul etmeyeceklerini ifade etti.

Dünya fil nüfusunun yaklaşık üçte birine ev sahipliği yapan Botsvana'da fil avcılığı 2014 yılında yasaklanmıştı. Ancak fil nüfusundaki patlama ve yerel halkın talebi doğrultusunda bu yasak 2019'da kaldırılmıştı.

Alman Çevre Bakanlığı, Afrika ülkelerine av malzemesi ihracatına kısıtlama getirilmesi yönünde bir girişimde bulunmuştu.

3-001.webp

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar