BOTAŞ'tan önemli hisse açıklaması: Yatırımcılar uyarıldı

BOTAŞ'tan önemli hisse açıklaması: Yatırımcılar uyarıldı
Boru Hatları ile Petrol Taşıma (BOTAŞ), hisse satışı iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

BOTAŞ'ın adı, logosu ve resmi unvanı kullanılarak şirketin hisselerinin satışa çıkarıldığı iddiasının sahte olduğu konusunda yapılan duyuruda, bu tür faaliyetlerin insanları mağdur edebileceği ve maddi zararlara yol açabileceği belirtildi.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, "BOTAŞ, yüzde yüz kamu sermayeli bir kamu iktisadi teşebbüsü olup, herhangi bir hisse satışı söz konusu değildir" denilerek şirketin kamu sermayesi ile kurulduğu ve hisse satışının gündemde olmadığı vurgulandı.

Ayrıca, "Dolandırıcılık amaçlı girişimlere yönelik yasal işlemler, kuruluşumuz tarafından hızla başlatılmış olup, konuyla ilgili birçok yasa dışı içerik yayından kaldırılmış, birçoğu da yayınlanmadan engellenmiştir" ifadeleriyle, şirketin bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı hukuki mücadele verdiği açıklandı. Bu çerçevede, BOTAŞ'ın hızlı bir şekilde yasal adımlar attığı ve sahte içerikleri engellediği belirtildi.

thumbs-b-c-601190a4dd13dc5e4af285cc0d128b65.jpg

Diğer yandan "BOTAŞ'ın resmi internet sayfası haricinde başka isimler ve uzantılarla oluşturulan sahte internet ve sosyal medya sayfalarında bulunan içeriklere itibar edilmemesi gerekmektedir" denilerek, şirketin resmi internet sitesi dışındaki sahte internet ve sosyal medya sayfalarının içeriklerine güvenilmemesi gerektiği vurgulandı.

Duyuruda, BOTAŞ'ın resmi internet sayfası ve sosyal medya hesapları dışında hiçbir sosyal medya hesabı veya internet sayfasının olmadığı ve vatandaşlara resmi olmayan e-posta, reklam veya mesajlarda yer alan bağlantıları veya ekleri açmamaları tavsiye edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar