Bosna Hersek'te korkutan deprem!

Bosna Hersek'te korkutan deprem!
Bosna Hersek'te meydana gelen depremin merkezi, Zenica olarak belirlendi.

Bosna Hersek'in orta kesimlerinde, Zenica kenti yakınlarında meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki deprem, bölgede endişe yaratırken, şu ana kadar herhangi bir maddi hasarın rapor edilmediği belirtildi.

Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) tarafından sağlanan bilgilere göre, yerel saatle 21.43'te Zenica kentinin 10 kilometre kuzeybatısında gerçekleşen deprem, Saraybosna başta olmak üzere ülke genelinde hissedildi. Ülke medyası, vatandaşların depremin şiddeti konusundaki ifadelerine yer verirken, aynı zamanda herhangi bir maddi hasarın meydana gelmediği bilgisini de paylaştı.

Dünya genelinde sıklıkla karşılaşılan doğal olaylardan biri olan depremler, yer kabuğundaki enerjinin serbest bırakılması sonucu meydana gelen sarsıntılardır. Bu tür olaylar genellikle yer altındaki fay hatları boyunca gerçekleşir ve büyüklükleri farklılık gösterir.

Zenica'daki deprem, bölgede yaşayanları günlük yaşantılarını gözden geçirme ve deprem hazırlığı konusunda bilinçlenme konusunda hatırlattı. Ancak şu ana kadar herhangi bir maddi hasar rapor edilmemesi, depremin etkilerinin sınırlı kaldığını gösteriyor. Bilim ve acil durum yetkilileri, vatandaşları deprem hazırlığı konusunda daha da bilinçlendirmeye yönelik çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

2.jpg

3.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar