Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Nuri Kayış

Nuri Kayış

DOSDOĞRU

Boşanmaların konut sorunundaki rolü

Prof. Selçuk Şirin, yeni kitabı "Ya Adalet Ya Sefalet"le ilgili bilgi verirken ilginç bir değerlendirmede bulundu, ülkemizdeki konut sorununun en önemli nedenlerinden biri olarak giderek artan boşanma olaylarını gösterdi.

Boşanan çiftlerden birinin başka bir konuta taşınması talebini artırıyor ve sonuçta konutların gerek fiyatları gerekse kiraları yükseliyordu.

İlk bakışta absürd gelmişti bu görüş. Ama TÜİK''in yayımladığı boşanma istatistiklerine bakınca Prof. Şirin''e hak verdim.

Türkiye''de 2020 yılında boşanan çiftlerin sayısı 136 bin iken bu sayı 2021''de 174 bine çıkmış.

Bir diğer deyişle sadece iki yılda boşanmalar yüzünden 300 binden fazla konut ihtiyacı doğmuş.

Konut sorunu çözülmek isteniyorsa boşanmaları makul bir noktaya çekmek gerekiyor.

Bunun yolu da hiç kuşkusuz evli çiftlerin geçim sıkıntısı çekmeden yaşamalarını sağlamaktan geçiyor.

Tabii, nüfus artışının, mülteci akınının, yabancıların binlerce mülk edinmesinin, öğrencilerin barınma ihtiyaçları düşünülmeden onlarca yeni üniversite açılmasının, gençlerin ABD''li ve Avrupalı akranları gibi belli bir yaştan sonra ailelerinin yanından ayrılmaya başlamasının, siyasi iktidarın zamanında gerekli üretim hamlelerini yapmayışının konut sorununun büyümesinde değişik oranlarda rolü olduğunu da unutmamalıyız.

////////////////////////

İKİNCİ YAZI

 

Bunalımlı prens

+++++++

İngiliz Kraliyet ailesinden ayrılarak eşiyle birlikte ABD''de yaşamaya başlayan Prens Harry çıktığı televizyon programlarında söyledikleri ve otobiyografik kitabında yazdıklarıyla gündem oluşturmayı sürdürüyor.

Önce, "Afganistan''da askerliğimi yaparken 25 kişiyi öldürdüm. Bundan utanç duymuyorum" dedi.

Bu itiraf kesmemiş olmalı ki, Meghan Markle evliliğine abisinin karşı çıktığını, bu nedenle kendisiyle kavga ettiğini şu sözlerle anlattı:

"Meghan''ın geçinmesi zor kaba biri olduğunu söyledi. Tartışmaya başladık. Elindeki su bardağını bırakıp üzerime yürüdü. Yakamdan tuttu, kolyemi kopardı, beni yere itti. Köpeğin mama kabının üzerine düştüm. Kap kırıldı ve parçaları sırtıma battı." 

Bir diğer itirafı da küçük yaşlarda abisiyle birlikte sünnet olduklarını açıklamasıydı.

"Babama Camilla''yla evlenmemesi için yalvardım. Çünkü onun annemi Camilla ile aldatması nedeniyle acı çekmiştik" sözleri de dünya medyasında geniş yer buldu.

Gerçek babasının Kral Charles olmayabileceğini ima etmesi de çok tartışıldı.

...

Prens Harry konuştukça batıyor, battıkça daha çok konuşuyor.

Yakında Türkiye''ye gelip Müge Anlı''nın, Esra Erol''un ya da Didem Aslan Yılmaz''ın programlarına çıkarsa hiç şaşırmayacağım.

////////////////////////

ÜÇÜNCÜ YAZI

 

Titanik''li yanıt

++++++

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, iktidar kanadından 6''lı Masa''ya yönelen "6 kaptan gemiyi batırır" eleştirisine "Titanik''in tek kaptanı vardı ama battı. Kaptan çevresindekilerle konuşup onların görüşünü alsaydı buzdağının tehdit oluşturduğunu görür felaketi önlerdi" mealinde bir yanıt vermiş.

Siyasette sertliğin, kaba sözlerin kol gezdiği günümüzde Uysal''ın mizah yüklü sözleri amacına ulaşan dikkat çekici bir yanıt gibi geldi bana. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları