Boşanırken evini satanlar dikkat! Yargıtay’dan kara kara düşündürecek karar

Boşanırken evini satanlar dikkat! Yargıtay’dan kara kara düşündürecek karar
Yargıtay boşanma aşamasındaki çiftleri yakından ilgilendiren bir karara imza attı. Yargıtay boşanırken satılan ev hakkında bakın ne karar verdi.

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, boşanma sürecinde el altından satılan evi mal kaçırma olarak değerlendirdi.

İzmir'de bir çift arasındaki boşanma davası, mal paylaşımı konusunda tartışmalara neden oldu. Çiftin boşanmalarına karar verilmesine rağmen mal paylaşımı ayrı bir dava konusu haline geldi.

Türkiye Gazetesi’nde yer alan habere göre İzmir 12. Aile Mahkemesi, kadının katkı payı nedeniyle evden pay almasına karar verdi. Davalı erkek evini hiçbir işi olmayan yeğenine düşük bir bedelle satınca olay daha da karmaşık hale geldi.

1200x627-dava-dosyasi-sorgulama-ekrani-e-devlet-adalet-bakanligi-dava-dosyasi-ve-mahkeme-karari-sorgulama-nasil-yapilir-1670405449526.webp

Davacı kadın, katkı payı sebebiyle taşınmazın satışının yarı hissesinin iptalini ya da haczini talep etti. Ancak yerel mahkeme bu talebi reddedince dava Yargıtay'a taşındı.

9173f047129f5f347f4b57bdea4119c64661cbef-0.jpg

YARGITAY MAHKEMENİN KARARINI BOZDU

Dosyanın incelenmesini yapan Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozdu. Ancak yerel mahkeme kararında direnince, dosya Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'na ulaştı.

mahkeme-5-1709470209.jpg

MAL KAÇIRMA OLARAK KABUL ETTİ

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, boşanma aşamasındaki çiftin evini düşük bir bedelle satın alarak kadının katkı payı alacağından kaçınma girişimini, danışıklı işlem olarak değerlendirdi. Kurul, bu durumda tapu iptaline gerek olmaksızın davacının alacağını alabilmesi için taşınmazın haciz ve satışını talep etme hakkına sahip olduğuna karar verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar