Borsa haftayı rekorlarla tamamladı

Borsa haftayı rekorlarla tamamladı
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 0,59 değer kazancıyla günü 9.814,19 puandan tamamladı ve aynı zamanda günlük ve haftalık kapanış rekorunu kırdı. Endeks, gün içinde gördüğü en yüksek seviyeyi ise 9.849,26 puana taşıdı.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 57,50 puan yükselerek günü tamamladı ve toplam işlem hacmi 44,4 milyar lira olarak gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 1,45, holding endeksi ise yüzde 0,66 oranında değer kazandı.

Bugün arife günü olması nedeniyle borsada işlem saatleri değişti. Pay piyasalarında sürekli müzayede işlemleri 12.30'a kadar sürerken, 12.30-12.40 arasında ise kapanış seansı gerçekleşti.

Analistler, küresel pay piyasalarında, yarın ABD'de açıklanacak olan enflasyon verileri öncesi temkinli bir seyir izlendiğini belirtti.

ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimiyle ilgili belirsizlik devam ederken, geçen hafta Fed yetkililerinin sıkı duruşa işaret eden açıklamalarının ve iş gücü piyasasında yaşanan değişikliklerin para piyasalarındaki fiyatlamaları etkilediği ifade edildi.

Yarın Türkiye'de piyasaların Ramazan Bayramı tatili nedeniyle kapalı olacağı hatırlatılırken, ABD'de enflasyon verileri ile birlikte Fed toplantı tutanakları, hazine bütçe dengesi ve Japonya'da Üretici Fiyat Endeksi'nin (ÜFE) takip edileceği belirtildi.

Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.900 ve 10.000 seviyelerinin direnç olarak öne çıktığı vurgulanırken, 9.700 ve 9.600 puanın ise destek konumunda olduğu kaydedildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar