Borsa haftayı düşüşle açtı

Borsa haftayı düşüşle açtı
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yeni haftaya yüzde 0,56'lık bir düşüşle 9.759,28 puandan başladı.

Borsa İstanbul'un açılışında BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 54,90 puan ve yüzde 0,56 oranında değer kaybederek 9.759,28 puana geriledi.

Bankacılık endeksi yüzde 0,45 ve holding endeksi yüzde 0,58 azalış gösterdi. Sektör endeksleri arasında tek kazanan madencilik oldu, yüzde 0,47 artışla, en çok kaybeden ise turizm sektörü oldu, yüzde 1,60 düşüşle.

Salı günü, Borsa İstanbul'da alıcılı bir seyir izlenirken BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,59 değer kazancıyla 9.814,19 puanla tamamladı ve tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirdi. Endeks, en yüksek seviyesini ise 9.849,26 puana çıkardı.

Analistler, Orta Doğu'da artan gerilimin hafta sonu İran'ın İsrail'e yönelik saldırılarının ardından son bulduğuna dair beklentilerin, küresel pay piyasalarında haftaya pozitif bir seyirle başlamasını sağladığını belirtiyor. Bu hafta, yatırımcıların odak noktasında yoğun bir veri gündemi bulunuyor.

İran'ın İsrail'e yönelik saldırılarının ardından bölgedeki gerilimin azaldığı ve ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail'e karşı olası bir karşı saldırıda bulunmayacağını açıklamasıyla birlikte, bölgedeki gelişmelerin yakından takip edileceği ifade ediliyor.

Bugün, yurt içinde işsizlik oranı ve bütçe dengesi gibi verilerin yanı sıra, yurt dışında Avro Bölgesi'nde sanayi üretimi ve ABD'de perakende satışlar ve New York Fed imalat sanayi endeksi verilerinin takip edileceği belirtiliyor. Teknik olarak BIST 100 endeksinde 9.800 ve 9.900 seviyelerinin direnç, 9.700 ve 9.600 puanın ise destek konumunda olduğu ifade ediliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar