Borsa günü yükselişle açtı

Borsa günü yükselişle açtı
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü %1,61'lik bir artışla 9.275,88 puandan açtı.

Borsa İstanbul'un açılışında BIST 100 endeksi, önceki kapanışa kıyasla 146,86 puan ve %1,61 artışla 9.275,88 puana yükseldi.

Bankacılık endeksi %3,43 ve holding endeksi %2,84 değer kazanırken, sektör endeksleri arasında en büyük kazancı bankacılık yaşadı. Tek kaybeden ise %0,21 ile sigorta sektörü oldu.

Önceki gün, alıcılı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi %2,05 artışla 9.129,02 puandan günü tamamlamıştı.

Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin, beklenenden daha az faiz indirimi yapabileceğine dair söylemlerinin ardından negatif bir seyir izlendiğini belirtti. Bugün, ABD'de açıklanacak istihdam raporunun verileri yakından takip edilecek.

Merkez bankası yetkililerinin söylemlerinin piyasaları etkilemeye devam ettiğini vurgulayan analistler, dün Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari'nin, enflasyonun beklenen seviyede ilerlemediği takdirde bu yıl faiz indirimlerinin gerçekleşmeyebileceği uyarısının ardından risk iştahının azaldığını belirtti.

Analistler, bugün yurt içinde sakin bir veri gündemi olduğunu, yurt dışında ise Almanya'da fabrika siparişleri ve Avro Bölgesinde perakende satışlar verilerinin yanı sıra ABD'de istihdam raporunun takip edileceğini ifade etti. Teknik olarak, BIST 100 endeksinde direnç seviyelerinin 9.350 ve 9.400, destek seviyelerinin ise 9.200 ve 9.100 puan olduğunu belirttiler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar