Borsa günü gerileyerek kapattı

Borsa günü gerileyerek kapattı
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,50'lik bir düşüşle 9.645,02 puandan tamamladı. Endeks, önceki kapanışa göre 48,44 puan azaldı ve toplam işlem hacmi 104,2 milyar lira olarak gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 3,28, holding endeksi ise yüzde 0,99 oranında değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 5,31 ile finansal kiralama faktoring olurken, en çok kaybettiren ise bankacılık sektörü oldu.

Analistler, küresel pay piyasalarında ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerine ilişkin belirsizliklerin varlık fiyatlarını etkilemeye devam ettiğini belirtti. Bu hafta yoğun bir veri akışı olmasının yanı sıra ABD'nin önde gelen teknoloji şirketlerinin finansal raporlarının da yatırımcıların odak noktasında olduğunu ifade ettiler.

Yarın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yurt içi piyasalar kapalı olacakken, yurt dışında ABD'de ve Avrupa'da açıklanacak imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), ABD'de konut başlangıçları ve inşaat izinleri ile Richmond Fed sanayi endeksinin takip edileceği belirtildi.

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.600 ve 9.500 puanın destek, 9.800 ve 9.900 seviyelerinin direnç konumunda olduğunu kaydetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar