Borsa günü düşüşle kapattı

Borsa günü düşüşle kapattı
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,37'lik bir düşüşle 9.679,80 puandan tamamladı.

Önceki kapanışa göre 134,39 puan azalarak günü tamamlayan endeks, toplam işlem hacmi ise 111 milyar lira olarak gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 0,57 değer kazanırken, holding endeksi yüzde 1,29'luk bir düşüş kaydetti.

Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 2,41 ile spor, en fazla kaybettiren ise yüzde 3,01'lik bir düşüşle ulaştırma sektörü oldu.

Analistler, hafta sonu İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği saldırının küresel piyasalardaki etkisinin devam ettiğini ifade etti.

Ayrıca bugün açıklanan verilere göre, ABD'de perakende satışlar mart ayında piyasa beklentilerinin üzerinde yüzde 0,7'lik bir artış gösterdi. Bu durum, ekonominin güçlü bir şekilde devam ettiğine işaret etmektedir.

Analistler, güçlü verilerin ABD Merkez Bankası'nın "faiz oranlarını düşürmek için acele etme ihtiyacı olmadığı" görüşünü desteklediğini belirtti. Bu da faiz indirimlerine ilişkin beklentileri düşürdü.

Yarın yurt içinde veri gündeminin sakin olacağını belirten analistler, yurt dışında ise Çin'de büyüme, Almanya'da ZEW endeksleri, İngiltere'de işsizlik oranı, ABD'de sanayi üretimi, inşaat izinleri ve İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey'nin açıklamalarının takip edileceğini vurguladı.

Teknik açıdan bakıldığında, BIST 100 endeksinde 9.800 ve 9.900 seviyelerinin direnç, 9.600 puanın ise destek konumunda olduğu belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar