Borç yapılandırmada detaylar belli oldu: İşte paket kapsamına ilk kez alınan borçlar

Borç yapılandırmada detaylar belli oldu: İşte paket kapsamına ilk kez alınan borçlar
Deprem felaketi nedeniyle 28 Şubat'a kadar ara verilen Meclis görüşmelerine kaldığı yerden devam edilecek. Bu kapsamda Meclis'te olan paketlerden birisi de borç yapılandırma paketi olurken, bu kapsama dahil edilecek borçlar, ödeme seçenekleri ve diğer detaylar da belli oldu.

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük deprem ve sonrasında yaşanan binlerce artçı sarsıntı sonrası Meclis görüşmelerine ara verilmişti.

Bu aranın sonuna yaklaşırken, Meclis gündeminde yer alan borç yapılandırmaya ilişkin de detaylar belli olmaya devam ediyor.

Kanal D haberde yer alan habere göre; o düzenlemeye depremzedeler için özel maddeler de eklenecek. Deprem bölgesindeki vatandaşlar veraset ve intikal vergisinden muaf tutulacak. Bölgedeki işverenlerin çalışanlarına yapacağı en fazla 50 bin TL tutarındaki nakdi yardımlar vergi ve sigorta priminden istisna tutulacak. Depremzedelere araç muayenelerini yaptırmaları için 8 Mayıs’a kadar süre tanınacak. Ulaştırma Bakanlığına da bu süreyi uzatma yetkisi verilecek.

PEKİ HANGİ BORÇLAR YAPILANDIRILACAK?

Meclis’e sunulan borç yapılandırma paketiyle vergi borçları yeniden yapılandırılıyor. Trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli ve idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları ve destekleme primi borçlarının da yine yapılandırma kapsamına alınması bekleniyor.

31 ARALIK 2022 ÖNCESİ BORÇLAR İÇİN...

Düzenleme 31 Aralık 2022 yılı öncesi borçları kapsıyor. Daha önce yapılan yapılandırmalara konulan 36 ay vade yeni düzenlemeyle 48 aya yani 4 yıla çıkarılıyor.

BAŞVURU TARİHİ UZATILDI

Yasa kabul edilirse bu borçların yapılandırılması 31 Mayıs’a kadar uzatılacak. Yapılandırmanın ilk taksit ödemelerinin ise 31 Mayıs yerine 30 Haziran’da başlatılması planlanıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar