Borç batağı içinde: Dünya devi ilaç firması iflas etmek üzere

Borç batağı içinde: Dünya devi ilaç firması iflas etmek üzere
ABD'nin en büyük ilaç şirketlerinden Mallinckrodt ikinci kere iflas başvurusunda bulundu. İlk hedef 1.9 milyarlık dolarlık borcu eritmek.

GÜNBOYU HABER MERKEZİ

Rite Aid'in ardından Mallinckrodt şirketinin de iflasın eşiğine gelmesi ABD'de sağlık sektöründe neler oluyor sorusunu da beraberinde getirdi.

ABD'nin en büyük ilaç üreticisi Mallinckrodt, üç yıl içinde ikinci bir iflas başvurusunda bulundu ve yeniden yapılandırma planıyla borcunu yaklaşık 1,9 milyar dolar azaltmayı öngörüyor.

İrlanda merkezli şirket, opioid krizi mağdurlarına olan borcundan 1 milyar dolar kesinti yapacak ve borç azaltma anlaşmasına vardıktan sonra Bölüm 11 işlemlerini başlatacak.

Şirket, en büyük opioid üreticilerinden biridir. Aynı zamanda multipl skleroz ve çocuk spazmlarını tedavi etmek için kullanılan Acthar Gel gibi jenerik ve markalı ilaçlar da üretiyor.

BİR DAVA KAPANIYOR BİR DAVA AÇILIYOR

2020 yılında da iflas başvurusunda bulunan Mallinckrodt, yüksek düzeyde bağımlılık yaratan opioid ilaçlarının satışını artırmak için aldatıcı ve yanıltıcı pazarlama taktikleri kullandığı iddiasıyla 3.000'den fazla davada davalıydı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar