Bolu Belediye Başkanı Özcan'dan "Afrikalı üniversite öğrencilerine" tepki!

Bolu Belediye Başkanı Özcan'dan "Afrikalı üniversite öğrencilerine" tepki!
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan yaptığı açıklamada "Afrikalı üniversite öğrencilerden alınacak otobüs bileti ücretlerine zam yapılacağını söyledi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, düzenlediği basın toplantısında, son zamanlarda Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ne özellikle Afrika ülkelerinden gelen öğrenci sayısında yaşanan artışı gündeme getirdi.

Özcan, bu durumun sorumlusu olarak eski Karabük Üniversitesi Rektörü ve şu anda Bolu'da görev yapan İbrahim Kürtül'ü işaret etti ve bu öğrencilerin getirilmesinde rolü olduğunu iddia etti.

Başkan Özcan, yabancı öğrenci sayısının 3 yılda 15 kat arttığını belirtirken, Karabük Üniversitesi'nin ve İbrahim Kürtül'ün bu durumdan sorumlu olduğunu savundu. Ayrıca, bu öğrencilerin hangi okul mezunu oldukları konusunda bilgi sahibi olmadıklarını ve bazı ajansların bu öğrencileri üniversitelere yerleştirmek için yüksek ücretler talep ettiğini ifade etti.

Özcan, bu durumun genel ahlaki sorunlara yol açtığını ve Karabük'ün itibarının düştüğünü belirterek, Bolu'daki üniversitenin bu durumdan kurtulması gerektiğini vurguladı. İbrahim Kürtül'ün görevden alınmasını talep eden Özcan, ayrıca bu öğrencilere otobüs biletlerine zam yapacaklarını ve diğer tedbirler üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar