8 yıllık mücadele sonuç verdi! O köy yeniden belde oldu!

8 yıllık mücadele sonuç verdi! O köy yeniden belde oldu!
Çankırı'nın Dodurga beldesi, 2014 yılında nüfusu 2 binin altında olduğu için köy statüsüne geçirilmişti. 8 yıldır devam eden hukuk mücadelesini kazanarak yeniden belde statüsüne geçti. Dodurgalılar belediye başkanlığı seçimi için 26 Haziran'da sandık başına gidecek.

O KÖY YENİDEN BELDE OLDU!

Dodurga Beldesi, nüfusu 2 binin altında olduğu için 2014 yılında beledikten çıkarılmıştı. Köy statüsünde geçen sekiz yıllık hukuk mücadelesini kazandı ve yeniden belediye statüsüne geçti. Halk, belediye başkanlığı seçimi için sekiz yıl aradan sonra yeniden sandık başına gidecek.

Orta ilçesine bağlı Dodurga beldesi için nüfus tespit işleminin yanlış yapıldığı gerekçesiyle sekiz yıl önce dava açıldı. Yıllar süren yargı sürecinden sonra belde statüsü mahkeme kararı ile geri kazanıldı. Ancak karar kesinleşmesine rağmen başka farklı idari kararlar sebebiyle 2019 seçimlerine giremediler.

Yılmayan Dodurga halkı, mücadelelerini sürdürdü ve son olarak önce ilçe seçim kuruluna ardından da Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) başvurarak beldelerinde seçim yapılmasını talep etti. YSK yapılan başvuruları değerlendirdi ve Dodurga''da 26 Haziran''da Belde Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis Üyeliği için seçim yapılması kararı verdi. Bu doğrultuda seçime girme hakkı bulunan 24 parti isterse Dodurga belediye başkanlığı için aday gösterebilecek.(Türkiye Gazetesi)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar